Cartofii prăjiți sunt plini de grăsimi ce dăunează hormonilor din stomac, ceu care ne ajuta să ne simțim plini. Dacă te gândești să adaugi ketchup, care conține sirop de porumb bogat în fructoză, află că nu ajută. Dar asta nu înseamnă că nu te poți bucura de cartofi: pur și simplu pune-i la fiert. În acest fel ai parte de mai multe vitamine și amidon rezistent, care funcționează ca fibrele, satisface foamea și te face să consumi mai puține calorii.
S-ar putea să crezi că paharul de suc de portocale îți crește imunitate câte puțin în fiecare zi, dar îți poate provoca senzația de foame. Acest lucru se datorează faptului că lipsește o parte importantă din fructe și anume fibra. Alternativa mai sănătoasă este apa cu bucăți de fructe în ea.
Brânza și multe alte produse lactate au numeroase efecte asupra noastră până la maturitate. O formă de brânză care rezolvă problema este brânza de vaci, care are un conținut ridicat de proteine și, de asemenea, un conținut scăzut de calorii. De fapt, are un efect similar consumului de ouă.
Oamenilor le place să mestece gumă pentru a-și păcăli mintea să creadă că mănâncă, dar acest truc clasic produce efectul opus: pe măsură ce sucurile gastrice se pregătesc în stomac, corpul tău te poate face să îți fie foame. Este mai bine să mănânci doar ceva simplu pentru a te umple. Dacă vrei o gustare rapidă, încercă migdale și nuci. Acestea au un conținut ridicat de grăsimi și proteine sănătoase. Mestecă migdalele de 40 de ori și te vei simți mai plin decât dacă le mănânci mai repede.
Uneori ne simțim flămânzi la scurt timp după ce am mâncat, indiferent dacă a fost o mică gustare sau o masă întreagă. Problema ar putea să nu fie cantitatea, ci calitatea alimentelor pe care consumăm. O mulțime de alimente nu au anumite proteine sau fibre, așa că lasă senzația de foame. Pe de altă parte, un simplu înlocuitor sau chiar pregătirea mâncărurilor preferate într-un mod diferit poate avea efectul opus: să te facă să te simți mulțumit, potrivit Bright Side.