Pielea ta va arată mai bine
2/5
Se poate că zahărul din alimentație să dăuneze pielii tale, de la interior spre exterior. Mulți oameni au recunoscut că pielea lor se simte și arată mai sănătoasă după ce au încetat să mai consume zahăr și alte produse dulci. Dermatologii susțin că zahărul provoacă stres hormonal, ceea ce duce la un ten sărac și are un nume special - „față de zahăr". Caracteristicile „feței de zahăr” sunt o nuanță gri a pielii, sprâncene subțiate, pete pe toată fața și piele mai subțire.
Părul tău poate deveni mai puternic
3/5
Potrivit dermatologilor, zahărul poate provoca subțierea părului și căderea acestuia, deoarece nivelul crescut de glucoză provoacă dezvoltarea inegală a hormonilor. Scalpul nu este apoi bine hrănit și din acest motiv s-ar putea ca părul să înceapă să cadă. Dieta potrivită nu va putea restabili daunele care au fost deja făcute, dar pot preveni căderea părului în viitor, susțin medicii.
Oasele tale pot rămâne puternice
4/5
Cercetările recente arată că prin consumul excesiv de zahăr, organismului nostru îi este aproape imposibil să metabolizeze vitamina D și de fapt elimină din oasele noastre calciu, magneziu și alți nutrienți esențiali. Acest lucru ar putea duce la osteoporoză, iar țesutul nostru osos poate deveni fragil.
Vei înceta să îți mai doreșți să consumi zahăr
5/5
Este un fapt dovedit: zahărul generează poftă de zahăr. După ce scapi de zahărul din alimentația ta, vei începe treptat să îți pierzi dorința de a mânca orice fel de aliment ce are în compoziție zahăr. Fructele vor avea un gust suficient de dulce, iar dacă guști dintr-o felie de tort sau dintr-o prăjitură, vei fi șocată de cât de copleșitoare și cât de excesiv de dulce ți se va părea.
Poți rămâne gravidă mai ușor
1/5
Zahărul este cunoscut pentru capacitatea sa de a ne da energie prin declanșarea insulinei în sânge, iar insulina este foarte asemănătoare cu hormonii responsabili pentru sarcină. Dacă mănănci prea mult zahăr rafinat, există șansa ca insulina din corp să se amestece cu hormonii care ajută celulele să se maturizeze, astfel încât organismul nostru începe să lucreze pentru a reduce nivelul acestor hormoni.
Consumul de zahăr s-a triplat la nivel global în ultimii 50 de ani, în ciuda faptului că a fost clasificat în categoria produselor care pun sănătatea în pericol, alături de tutun. Medicii recomandă ca zahărul să nu depășească 5% din cantitatea zilnică de calorii. Dacă nu vei depăși această limită, cu siguranță se vor produce schimbări uimitoare în corpul tău.