Berea se foloseste la fragezirea aluatului
1/6
Berea actioneaza in aluat ca si apa minerala, gratie aciditatii sale. Va face aluatul sa fie mai crocant, mai usor si mai aerat, deci se va coace mai frumos. Se recomanda sa fie folosit mai ales in compoztiile pentru pane, dar si in paine. Cea mai utilizata este berea din grau sau berea nefiltrata, atat pentru placinte, cat si pentru prajituri pentru ca nu este deloc amaruie.
Berea face carnea mai gustoasa la cuptor
2/6
Ca alegi un pui intreg, un curcan sau vita, daca adaugi niste bere in tava de gatit, aceasta va conferi nu doar o aroma aparte, dar va ajuta carnea sa se gateasca mai bine - nu se va mai usca nici macar cand se prepara mai multe ore in cuptor. Cea mai recomandata varianta pentru carnea la cuptor este berea neagra din grau. Daca faci pui pe sticla la cuptor, cu atat mai bine - desigur, sticla va fi plina cu bere si se va epora in timpul gatirii.
Bere pentru marinat carne
3/6
Aroma specifica de bere, mai ales cea neagra se combina foarte bine cu porcul, vita si puiul. Atunci cand faci amestecul de condimente pentru marinat, poti adauga si putina bere, chiar daca este vorba despre preparatul pentru burgeri sau gratar, ba chiar si la peste.
In sosuri de gratar adauga putina bere
4/6
Pentru a obtine un sos gustos pentru gratare, poti face chiar tu propriul sos. O aditie interesanta este adaugarea de bere neagra la un amestec de rosii si mirodenii pentru a obtine un amestec grozav. Berea de masa se poate adauga si la sosurile gatite mult timp pe foc - curry, tocanita, gulas.
Poti adauga bere in ciocolata
5/6
Tot berea neagra se poate combina foarte frumos cu ciocolata neagra, careia ii va da o intensitate aparte. O poti utiliza si in retetele de blaturi, de orice retete care implica pregatirea unor aluaturi, ba chiar si in pana cotta poti adauga berea aramie.
Orez cu cinci ingrediente. Unul este berea
6/6
Se pregateste in doar douazeci de minute si este super gustos. Pentru a pregati orez cu bere ai nevoie de doua linguri de unt, o cana si jumatate de orez negatit, o cana de bere, o cana si un sfert de apa si pudra de ceapa. Topesti untul, adaugi orezul si il gatesti cinci minute, adaugi berea, apa si pudra de ceapa. Servesti dupa 20 de minute.
Ziua Internationala a Berii se sarbatoreste pe 3 august. Cu aceasta ocazie era de asteptat sa gandim un articol special pentru a aduce in atentie una dintre cele mai vechi bauturi produse si raspandite la nivel global. Cu diverse curiozitati ciudate despre aceasta licoare sau intrebuintari in casa, berea mai are si alte calitati practice. Berea se poate adauga si in bucatarie ca ingredient principal sau secundar in diverse preparate carora le va da un gust interesant.
Daca vrei sa celebrezi Ziua Internationala a Berii altfel, credem ca ar fi o idee sa renunti la vin - cea mai folosita bautura in bucatarie - si sa alegi sa folosesti berea in diverse meniuri pentru marinat, sosuri sau tocanite, ba chiar si prajituri. Iti lasam cateva propuneri in prezentarea de mai jos pentru cateva dintre cele mai populare tipuri de bere si sfaturi despre cum sa le utilizezi la gatit in bucatarie, asa cum au fost analizate de BBC Good Food.