Scade colesterolul rau
1/10
Cercetarile de la Universitatea din Hong Kong au aratat ca ceapa, in special cea rosie, ajuta la reducerea nivelului colesterolului rau. In plus, in urma studiilor s-a constatat ca o jumatate de ceapa cruda pe zi poate contribui la cresterea colesterolului bun cu pana la 30%, noteaza
lifehack.org.
Sprijina lupta impotriva cancerului
2/10
Unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer care apar in randul barbatilor este cel de prostata. Studiile publicate in
Journal of the National Cancer Institute arata ca un consum regulat al unor legume precum ceapa sau usturoi poate ajuta la reducerea incidentei cancerului de prostata. Cercetari similare arata ca ratele de cancer de stomac sau de san pot fi, de asemenea, reduse prin consumul de ceapa.
Ajuta la scaderea tensiunii arteriale
3/10
Ceapa ajuta la scaderea tensiunii arteriale, la subtierea sangelui si dizolva cheagurile de sange, indiferent daca este consumata cruda sau fiarta.
Lupta impotriva infectiilor
4/10
Ceapa are proprietati antiseptice, luptand eficient impotriva infectiilor provocate de bacterii, printre care si E. coli sau salmonella.
Are proprietati antiinflamatoare
5/10
Agentii antiinflamatori din ceapa contribuie la diminuarea simptomelor unor boli inflamatorii, precum artrita si guta, noteaza
sfatulmedicului.ro.
Scade riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare
6/10
Avand in vedere proprietatile antioxidante si antiinflamatorii, consumul regulat de
ceapa scade riscul declansarii infarctului miocardic si a accidentului vascular cerebral. Potrivit unui studiu aparut in Societatea Americana pentru Nutritie, substantele nutritive din ceapa faciliteaza reducerea tensiunii arteriale la pacientii hipertensivi si previne acumularea colesterolului care contribuie la infundarea arterelor.
Regleaza nivelul zaharului din sange
7/10
Persoanele care sufera de diabet ar trebui sa consume cat mai des ceapa. De ce? Caci aceasta contribuie la scaderea nivelului de insulina si creste toleranta la glucoza. Potrivit unui cercetari publicate in Journal of Medicinal Food, extractul din ceapa este eficient in scaderea glicemiei si mentinerea greutatii corporale.
Ajuta la reducerea durerii dupa o intepatura de albina
8/10
Atunci cand esti intepat de o albina primul lucru pe care il faci este sa aplici gheata si sa iei un analgezic pentru a scapa de durere si de inflamatie. Iata insa un truc pe care probabil nu l-ai incercat pana acum si anume: aplica o ceapa proaspata taiata pe zona afectata pentru a reduce durerea, spune Dr. Eric Block de la Universitatea de Stat din New York.
Remediu impotriva racelii
9/10
Ceapa se numara printre cele mai bune remedii impotriva racelilor, dar si impotriva problemelor respiratorii. De exemplu, daca vei consuma un amestec din jumatate de suc de ceapa si jumatate miere, cu 3-4 lingurite din acest mix pe zi mucusul se va fluidiza si se va preveni, totodata, formarea acestuia.
Consumul regulat de ceapa mai are si alte beneficii printre care se numara:
- ajuta la mentinerea sanatatii creierului;
- ajuta in tratarea bronsitelor;
- amelioreaza simptomele astmului;
- amelioreaza constipatia si flatulenta;
- previne aparitia cancerului de colon.
Chiar daca ceapa nu se numara printre legumele preferate ale oamenilor, cu siguranta, are beneficii nebanuite. Ea se foloseste in foarte multe mancaruri, de la ciorbe si supe, pana la tocanite si alte preparate gatite. In plus, este bine de stiut ca este bogata in vitaminele A, B6, B-12, C, D, calciu, fier, magneziu.
"Nu-mi pot imagina o lume fara ceapa", spunea Julia Child, un bucatar profesionist american.
Iata cateva motive care te vor determina sa consumi cat mai des ceapa.