Curcuma este folosita in India si da mancarurilor o culoare galbena foarte placuta. Acest condiment pudra este tot mai des mediatizat gratie potenialului sau curator. Ingredientul activ din acest condiment a fost testat si studiat extensiv, iar rezultatele cercetarilor facute ilustreaza clar
puterea sa de actiune ca antioxidant si anti-inflamator. Curcuma mai este cunoscuta si sub denumirea de "condimentul anti-cancer" si poate fi gasit in aproape toate retetele de curry.
Puteti sa adaugati curcumina cand caliti ceapa sau legume pentru mancare sau la orice fel de mancare cu peste. Odata ce incepe sa se incalzeasca, ar trebui sa simtiti o aroma specifica foarte placuta. Daca nu simtiti niciun fel de aroma de la mancarea in care ati adaugat curcuma, atunci probabil condimentul era prea vechi si este momentul sa cumparati altul nou.
Atentie:
Pudra de curry este un amestec de condimente indiene care deseori combuna curcuma cu coriandru, chimen, piper negru si schinduf. Acest amestec pudra nu este folosit in India sau Asia, insa a fost creat pentru o mai usoara folosire in bucatariile din vest.
Cantitatea din fiecare ingredient variaza in functie de marca, insa cel mai bine pentru sanatate ar fi sa va faceti amestecul singuri, in asa fel incat sa puteti controla cantitatea din fiecare condiment pe care il folositi in mancare. Aveti in vedere si faptul ca adevaratele retete de curry variaza foarte mult ca aroma, asa ca un singur fel de amestec s-ar putea sa nu fie potrivit pentru toate tipurile de retete