Potrivit
Garbo.ro, legumele si fructele indicate de nutritionisti trebuie sa fie consumate proaspete ori congelate, iar plantele medicinale se vor administra sub forma de infuzii, comprese sau tincturi
1
. varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine
2.
broccoli – prin continutul de calciu, fier si caroten, previne atacurile de cors si ateroscleroza
3.
ridichea – apara impotriva atacurilor de inima
4.
portocala – are putine calorii, contine vitamina C si scade valoarea colesterolului din sange
5.
morcovul – acidul folic si bioflavonoidele continute de morcovi protejeaza inima
6.
pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri
7.
ceapa – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade presiunea sangelui
8.
usturoiul – alicina pe care o contine previne accidentele vasculare cerebrale
9.
leurda (usturoi salbatic) – curata sangele de toxine
10.
sparanghelul – curata cordul si vasele mari de sange
11.
uleiul de masline – energizeaza cordul si reduce colesterolul
12.
cicoarea – scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata sangele cu ajutorul unor minerale specifice
13.
somonul – ste o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange
14.
dovleacul – are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de inima
15.
cartoful – protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si ofera o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular
16.
paprika – protejeaza vasele de sange si inima
17. r
osia – normalizeaza tensiunea arteriale, fiind diuretice eficiente
18.
maslinele – reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala
19.
marul – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia sistemului vascular
20. f
asolea neagra – o singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm cardiac
21.
coacazele – sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E
22
. zmeura – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala
23.
murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului
24
. socul – imbunatateste circulatia sanguina
25.
piersica – contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima
26.
ciresele – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu
27
. rubarba – scade tensiunea arteriala si fortifica inima
28.
grapefruit-ul – previne obstructiile vasculare si tromboza datorita unei enzime speciale
29.
ciuperca Shitake – reduce colesterolul
30.
prunele – previn tromboza
31
. curmalele – reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si potasiu
32.
afinele – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice
33
. ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare
34.
porumbul – contine vitaminele D si K
35.
ardeiul iute – previne cresterea nivelului de zahar din sange ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii
.