Interdictia de folosire si distribuire de pungi, paie de plastic sau de produse din polistiren este totala in Bali si a intrat deja in vigoare, fiind anuntata initial in urma cu sase luni.

Interzicerea de materiale plastice a fost anuntata in decembrie, anul trecut, cu o perioada de "acomodare" de sase luni, care s-a terminat la finalul lunii iunie.

Odata cu intrarea in vigoare a interdictiei, guvernul indonezian spera sa reduca poluarea plastica marina cu cel putin 70% in urmatorii cativa ani.

Destinatia turistica principala din Indonezia, Bali, a dus o lupta serioasa cu problemele de poluare, deja de cateva decenii. Serviciile de eliminare a deseurilor au fost puse in imposibilitatea de a face fata cantitatii mari de materiale plastice de unica folosinta aruncate, scrie Fashion Journal. Plajele au fost de multe ori pline de deseuri din plastic aduse la mal.

Initiativa a fost posibila prin implicarea mai multor organizatii care au luat contact cu oameni politici. Problema a fost luata in considerare cand s-a viralizat o poza a unui vlogger de calatorii care a postat o fotografie din aer unde se vedea o persoana inconjurata de plastic pe plaja.

Citeste si:
5 obiceiuri (+ 5 interdictii) de care sa tii cont de Boboteaza
5 obiceiuri (+ 5 interdictii)...

By 2050 there will be more plastic in the ocean than fish, unless a big change is made. Did you know that currently there is one refuse truck-worth of plastic dumped into the sea every minute 😱 What's completely crazy is that the first plastic was only invented in 1907 and in just over 100 years it can now be found in samples of almost every beach in the world and even in the ice of the Arctic. We changed the planet in just over 100 years and now we have the power to change it again, but this time for the better. #ByeByePlastic #PlasticPatrol #leaveitbetter #adventurebag #TheBaliBible #Bali #Indonesia

A post shared by Jordan Simons (@thelifeofjord) on

Citeste si:
Românii vor plăti garanție pentru produsele ambalate în sticlă,...
România introduce garanția...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.