Nu rata si celelalte articole in care, cu deosebita placere, iti voi scrie despre alte locuri minunate. Da, traim intr-o tara frumoasa.

Traim intr-o tara frumoasa

Traim intr-o tara frumoasa. Sigur, multi ar spune ca e frumoasa, insa pacat ca este locuita sau ca traim in ea si asta ne ocupa tot timpul si cate si mai cate. Dincolo de toate frustrarile pe clasa politica, pe minunatii concetateni proaspat iesiti din pestera sau inca traind la usa cortului, tara noastra nu poate merge decat in fata. Avem mare incredere ca, intr-o buna zi, mentalitatea noastra, a tuturor, se va schimba in bine.

Lasand la o parte neajunsurile actuale, va propun, in vremuri nu tocmai roz, sa descoperim locurile acelea grozave in care parca ne rupem de orice griji si, intr-un inspir perpetuu de aer proaspat si revigorant, ne apropiem de natura, de locuri, de istorie, de oameni. Vom include de acum incolo, in dosarul “Traim intr-o tara frumoasa” toate acele destinatii minunate care merita vizitate din plin. Incepem cu...Sighisoara!

Frumoasa cetate cu un farmec cu adevarat medieval nu se intinde pe un areal vast. Sighisoara cea veche se deosebeste spre exemplu de Sibiu, unde atmosfera pare mai boema insa acolo magia a inceput sa se impleteasca cu magazine scumpe si restaurante cochete, asezate printre obiectivele turistice clar mai multe si mai frumoase. Sighisoara este medievala, ea reflecta scopul pur de aparare, cu un zid impunator si turnuri multiple construite pe doua platouri. Casele aflate in afara cetatii nu atrag in mod deosebit prin elemente arhitecturale iesite din comun. Nu. Calatorul se va simti bine in cetate.

Pensiunile se gasesc usor iar preturile sunt cuprinse intre 70 si 150 Ron pentru o camera dubla. Sigur, nu va recomand mai mult de doua - trei zile. Trebuie sa incerci sa intri in pitorecul locului si apoi sa te retragi pentru a mai ramane putin mister, fara sa te plictisesti si lipsa chefului sa te impinga departe. Incepi fireste sa o iei la pas marunt admirand parcul Hermann Oberth. Iti atrage deja atentia Turnul cu Ceas, cu figurinele sale si cu oamenii care privesc de sus orasul. O iei pe strada Turnului si intri mandru in cetate, inarmat cu un aparat foto in locul sabiei si o umbrela in locul scutului. Sper sa nu ai ghinionul ca cerul sa se supere pe tine. Stiu eu pe cineva...La Turnul cu Ceas, platesti 3 sau 6 Ron (studentii au castig) si urci, urci, urci. Sunt mini muzee la fiecare nivel. Cand ajungi sus si iesi pe balconul continuu al turnului, nu-ti mai doresti sa pleci de acolo. Te vor uimi placutele cu orasele importante si distanta pana la ele, dar mai ales vei privi cetatea per ansamblu, intr-un peisaj superb.

Citeste si:
De ce va investi Ungaria 100 de milioane de euro în turismul din...
Ungaria va investi 100 de...

Dupa Turn si al sau ceas inca functionabil, o iei putin in dreapta, unde o banca te asteapta sa te odihnesti chiar langa promenada. Turnul Fierarilor se continua cu frumoasa Primarie, asezata pe un deal imbodobit cu flori. Si de aici poti vedea restul orasului si te asigur ca vei face o multime de fotografii. Intorcandu-te pe langa Turnul cu Ceas, patrunzi in inima cetatii, unde Dracula te asteapta sa faci o poza cu el. Peste drum se afla Muzeul Armelor Medievale, precum si Casa Vlad Dracul, unde mananci pe saturate, haiduceste. In Piata Cetatii sunt terase la tot pasul si nu ai cum sa ratezi capul de cerb infipt intr-o casa si continuat cu un corp pictat pe ambii pereti care formeaza un colt. Te mai invarti putin si dai in zidul cetatii, mergand pe langa Turnul Croitorilor, al Cojocarilor si Bastionul Macelarilor. Te intorci pe strada Tamplarilor si te rog, nu rata Scara Acoperita. Am urcat pe aici noaptea si parca era o experienta extracorporala. O scara foarte lunga si acoperita pare un tunel si a sa luminita de la capat e o dulce ispita. Te gandesti vrand - nevrand la viata. Treptele te obosesc. Trage-ti sufletul si urca. Vei fi recompensat din plin. Sus te asteapta un liceu (Joseph Haltrich), Biserica din Deal si apoi o priveliste nemaipomenita. Treci pe langa un cimitir cu porti inalte, in carte oamenii se odihnesc intr-o liniste desavarsita, aproape de natura. Apoi, o casuta ca din basm te va uimi, chiar pe colt. Suie-te pe zidul nu foarte inalt si regaseste-te. Esti dincolo de Carpati, dincolo de griji, dincolo de tot ce te apasa. Esti numai tu impreuna cu tine, pentru cateva clipe.

Citeste si:
Cele mai bune destinații pentru luna de miere în 2023
Cele mai bune destinații...

Nu rata si celelalte articole in care, cu deosebita placere, iti voi scrie despre alte locuri minunate. Da, traim intr-o tara frumoasa.

Informatii utile: Sighisoara

Un articol de: Ianis


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.