Au lumile fictive, imaginate de autori, un ceva al lor ademenitor care ne face sa visam la o calatorie in acele tinuturi, indiferent de pericolele pe care le-am avea de infruntat. O partida de croquet cu Regina de Inima Rosie, o plimbare cu Omul de Tinichea, Sperie-Ciori si Leul, chiar si o rafuiala cu batranul Capitan Hook suna mai bine decat o cafea bauta sub turnul Eiffel. Daca ati avea posibilitatea sa vizitati orice destinatie, reala sau imaginata, care ar fi aceasta?

Atlantida

Atlantida, taramul prosper care a disparut brusc, fara sa lase nimic in urma, a fascinat milioane de oameni. Fascinatia a mers atat de departe, incat au fost emise cele mai fanteziste teorii si explicatii cu privire la locul in care s-ar fi putut afla Atlantida.

Una din cele mai impartasite teorii, situeaza orasul pierdut al Atlantidei in Oceanul Atlantic, in nordul Groenlandei. Se crede ca, locul unde a inflorit una din cele mai prospere civilizatii a disparut in urma unui potop dezlantuit in jurul anului 5.000 i.Hr, poate chiar Potopul biblic.

Sursa foto: Wikipedia.org

El Dorado

El Dorado, orasul bogatiilor de nedescris ingropat in inima Amazonului si a muntilor Alpi a infierbantat mintile conchistadorilor spanioli in secolul XIV. Sapte secole mai tarziu, fascinatia continua. Exploratorii inca mai spera sa gaseasca orasul pierdut undeva in jungla amazoniana, pe pliscurile muntilor peruani sau pe fundul unui lac columbian.

Legenda Omului de Aur (El Dorado) are la baza ceremonia de incoroarea a unui trib izolat: Muisca. Conform ritualului, trupul gol al regele care urma sa fie incoronat era acoperit cu rasina si praf de aur. Cand regele era pregatit, se urca impreuna cu membri tribului pe o pluta construita in prealabil si umpluta cu parfumuri, aur, pietre pretioase si alte giuvaieruri. Acompaniati de muzica, batai de toba si cantece, pluta pornea spre mijlocul lacului. Odata ajunsi acolo, se lasa liniste, iar regele si ceilalti membri ai tribului aruncau giuvaierurile in apa ca ofranda adusa zeului lacului.

Neverland

James Barrie a reusit sa ne fascineze cu povestea baietelului care a refuzat sa creasca, iar Neverland (Taramul de Nicaieri) este una din destinatiile in care, daca ar fi posibil, nu ne-am sfii sa ne aventuram, chiar daca va trebui sa il infruntam pe teribilul Capitan Hook. Aflat "a doua la dreapta si tot inainte pana la revarsatul zorilor", aproape de stele si Calea Lactee, Taramul de Nicaieri este locul copilariei eterne, al escapismului si imortalitatii, tinutul tamaduitor al celor care sufera de sindromull Peter Pan.

Citeste si:
10 destinatii de vacanta desprinse din filmele Disney
La limita dintre realitate si...

Camelot

Depre Camelot, fortareata regelui Arthur, simbol al lumii cucerita si stapanita de acesta, Norris J. Lacy afirma ca nu se afla undeva in mod particular, ci pretutindeni

O locatie exact a tinutului Camelot nu a fost inca desoperita. Nici macar veridicitatea acestui tinut nu este inca dovedita. Cu toate acestea, istoricii plaseaza Camelot pe teritoriul castelelor Cadbury sau Tintangel si in sudul Tarii Galilor sau langa raul Arth, in vestil Tarii Galilor.

In imposibilitatea de a stabili cu precizie tinutul in care se afla curtea regelui Arthur, criticii si istoricii moderni au transformat Camelotul intr-un simbol al intregii lumi arthuriene.

Sursa foto: Wikipedia.org

Avalon

Plecam de la curtea Regelui Arthur si ne indreptam spre Avalon, taramul legendelor si cantecelor celtice. Un taram misterios aflat in afara timpului, tinutul vietii si al mortii, Avalon este locul in care a fost faurita Excalibur, sabia Regelui Arthur si in care acesta a fost adus intr-o barca solara pentru a-si vindeca ranile dupa batalia de la Camlann.

Citeste si:
9 mistere ale istoriei inca nerezolvate
9 mistere ale istoriei inca...

Sursa foto: Wikipedia.org

Foto main: destinatie mitica sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.