Uneori recompensele pentru prinderea celor mai periculosi criminali din lume intrec orice poturi record la Loto.

Oameni certati cu legea exista peste tot, insa cand criminalii fenteaza vigilenta politistilor, autoritatile din toata lumea ofera bani buni pentru prinderea acestora. Vei fi uimit sa afli ca uneori recompensele intrec orice poturi record la Loto.

1. Momentan cel mai cautat om de pe planeta este deja celebrul Osama Bin Laden. Liderul taliban este acuzat de terorism si crime importiva umanitatii, intrand in atentia publicului odata cu sangeroasele atentate din 11 septembrie 2001. Osama Bin Laden valoreaza acum peste 27 de milioane de dolari, suma pusa la bataie de FBI ca recompensa pentru prinderea acestuia sau pentru oferirea unor informatii care pot duce la capturarea lui.

2. James J. Bulger este un cetatean american urmarit international pentru 18 crime. Este acuzat ca in perioada 1970 – 1980 a omorat cu sange rece peste 18 oameni, fiind suspect si pentru alte crime. De asemenea este acuzat pentru trafic cu droguri de mare risc si spalare de bani. Criminalul are mai multe identitati false, reusind sa se deghizeze foarte bine in ultima perioada prin tot felul de metode de machiaj, folosind chiar si mulaje. Recompensa oferita pentru capturarea lui se ridica la 1 milion de dolari.

3. Locul trei in topul celor mai cautati oameni de pe planeta este ocupat de Jorge Alberto Lopez-Orozco, un cetatean de origine mexicana care este urmarit pentru triplu asasinat in County, Idaho . Acesta este acuzat ca a impuscat in cap si in piept o mama cu doi copii de doi, respectiv patru ani, pentru ca ulterior sa le dea foc in propria masina. Pentru crimele din august 2002, pentru Alberto s-a stabilit o recompensa de peste 150.000 de dolari.

4. Conform revistei Forbes, indianul Dawood Ibrahim, unul dintre cei mai cautati criminali la ora actuala, este mai bogat si decat Bill Gates, ca urmare a faptului ca de-a lungul vremii a reusit sa stranga o avere de peste 58 de miliarde de dolari, bani facuti din trafic de droguri, extorcare si bande de asasini platiti. Reteaua de crima organizata a carei cap este indianul constituie cea mai temuta banda de criminali din sudul Asiei. Dawood ocupa pozitia a patra in topul celor mai cautati criminali din lume, fiind suspectat de legaturi cu Al Qaeda.

Citeste si:
Oana Lis și-a pus fanii pe jar. Ce avere ar fi primit vedeta:...
Oana Lis și-a pus fanii pe...

5. Victor Manuel Gerena este acuzat de jaf armat la o companie de securitate din Connecticut in 1983, de unde a furat peste 7 milioane de dolari. Se presupune ca infractorul a imobilzat sub amenintarea pistolului doi angajati ai firmei de securitate si le-a injectat o substanta necunoscuta pentru a-i adormi. Pentru capturarea cetateanului american autoritatile au pus ca recompensa suma de aproximativ 1 milion de dolari.

6. Emigdio Preciado jr. valoreaza in jur de 200.000 $, desi faptele lui sunt cutremuratoare. In septembrie 2000 mexicanul a omorat cu sange rece doi serifi dintr-un stat din S.U.A. cu nici mai mult nici mai putin de 24 de focuri de arma. Rudele victimelor au fost terifiate cand au fost rugate sa identifice cadavrele. Preciado a fost declarat unul dintre cei mai periculosi criminali, iar ultima data a fost vazut in Guadalajara, Mexic.

Citeste si:
Olaf Scholz: Vladimir Putin poartă responsabilitatea crimelor de...
Olaf Scholz: Vladimir Putin...

Autor: Alexandru Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.