Pana la o anumita varsta, cand propriile experiente ne ajuta sa luam decizii, sa actionam si sa ne asumam consecintele, avem tendinta sa credem "marturiile" altora despre sex.

Pana la o anumita varsta, cand propriile experiente ne ajuta sa luam decizii, sa actionam si sa ne asumam consecintele, avem tendinta sa credem "marturiile" altora despre sex, chiar daca multe dintre ele nu au nicio legatura cu realitatea.

De la afirmatiile puerile care ti se spun in perioada copilariei, cum ar fi celebra poveste despre barza care aduce copii, pana la regulile care ar trebui respectate pentru ca viata ta sexuala sa urmeze un fagas normal, tendinta spre denaturarea unor fapte legate de sex exista si de multe ori influenteaza in mod negativ procesul informarii. Noi am selectat 7 astfel de neadevaruri despre sex:

1. Virginitatea este o stare de spirit

Fals! Avand in vedere ca multe femei recurg la operatii pentru refacerea himenului, s-ar putea ca virginitatea sa fie mult mai mult decat o stare de spirit... Multi oameni folosesc expresia "practic virgin/a" si dincolo de alaturarea paradoxala a termenilor, este cea mai buna modalitate de a semnala neimplicarea in relatii intime, fie ca este vorba despre sex oral, anal, normal, anormal... Uneori virginitatea este prost inteleasa si fie devine scuza femeilor care refuza sa aiba contact sexual inainte de casatorie, fie este interpretata strict la nivel fizic ca fiind atestata prin prezenta himenului, respectiv a "preputului neretractabil", chiar daca partenerii au relatii sexuale care nu implica penetrarea vaginala.

2. Felatia si cunnilingus-ul nu inseamna sex propriu-zis

Fals! Sexul oral este cat se poate de sex, daca permiteti exprimarea, asa cum este si sexul anal. Atat timp cat partenerii au contact reciproc cu organele genitale, vorbim despre un act sexual.

3. Sexul este echivalent cu dragostea

Fals! Sexul si dragostea sunt doua notiuni distincte, menite sa se completeze reciproc. Putem lua exemplul aventurilor de o noapte, in care partenerii fac sex fara a cunoaste prea multe detalii unul despre celalalt, lucru esential in cazul relatiilor afective. Desi multe persoane se gandesc ca prin intermediul sexului pot determina pe cineva sa dezvolte anumite sentimente, dragostea este mult mai nuantata decat atat si nu trebuie confundata cu atractia.

4. Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus

Fals! Adica ei sunt insensibili, nu comunica in cuplu, ar vrea sa faca sex tot timpul si evita preludiul, in timp ce ele comunica mai mult, sunt mai romantice, pot pastra o relatie de prietenie cu un barbat fara a ceda ispitei, bla, bla. Toate aceste afirmatii puerile contribuie la crearea unui razboi inutil intre sexe. In realitate nu exista acest arhetip - fiecare dintre noi reactionam diferit si cautam metode adecvate de convietuire, pentru a ne simti impliniti.

5. Mai mare inseamna mai satisfacator, mai mult inseamna mai satisfacator, mai satisfacator inseamna... mai satisfacator

Fals! Aceste afirmatii sunt reale in cazul unora, uneori si nu in cazul tuturor, intotdeauna. In realitate, preferintele oamenilor difera de la marime, pana la intensitate si frecventa. Aceste preferinte pot varia de la luna la luna sau de la an la an si nu este obligatoriu ca ele sa corespunda regulilor promovate de "specialistii" in materie de sex. Sfaturile neinspirate despre imbunatatirea vietii sexuale au si efecte adverse, pentru ca semnaleaza probleme acolo unde exista doar diferente de opinii.

6. Masturbarea frecventa afecteaza sexualitatea cuplului

Fals! In primul rand ca frecventa masturbarii difera de la individ la individ si ceea ce tie ti se pare mult, altei persoane i-ar fi probabil insuficient. Daca in trecut masturbarea era considerata boala, astazi stim cu totii ca adevarul este altul. Intr-o relatie, cel mai important este sa nu folosesti masturbarea ca substitut in cazul in care gasesti nesatisfacator sexul cu partenera ta. Calitatea contactului vostru intim ar trebui sa conteze inainte de orice altceva.

7. Toata lumea o face, e simplu!

Fals! A afirma acest lucru este ca si cum ai influenta pe cineva sa ia o decizie sub presiune. Desi sexul nu este in sine complicat, a spune ca e simplu inseamna a-i reduce drastic multitudinea de implicatii pe care le poate avea. In acest caz, nu sunt de neglijat nici bolile cu transmitere sexuala, nici eventualitatea unei sarcini. Sexul poate fi simplu, daca oamenii decid sa il simplifice, prin informare! Asa cum inceperea vietii sexuale implica maturitate din toate punctele de vedere, buna ei functionare depinde de modul in care te protejezi in aceeasi masura in care depinde de comunicare.

Articol de Quiqs


Click pentru a vedea articole asemanatoare pe YUPPY:
.

1. 7 mituri despre sex
2. 7 mituri pe care femeile le cred despre barbati
3. Raspunsuri la intrebarile lui Sex


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.