6 sfaturi pentru a trece usor peste despartirea de ea.

SFATURI DE LA CITITORI:

Zilele trecute m-am intalnit cu un prieten foarte bun si l-am ascultat aproape o noapte intreaga...

De sase luni nu mai era cu "ea" si nu putea trece peste despartire. E vorba de prima lui relatie serioasa, prima iubire, prima dezamagire, primul esec. Vorbind cu el, incercand sa inteleg starile prin care trecea, am realizat ca si eu am fost acolo si ca majoritatea prietenilor mei, atat de diferiti unii de altii, sunt totusi uniti de o astfel de experienta. Unii au trecut relativ usor peste despartire, altora le-a trebuit mai mult, iar cativa nu au reusit nici dupa ani buni sa uite si sa incerce sa isi caute norocul in alta parte, alaturi de altcineva.

Mie mi-a trecut "usor", desi dupa aproape patru ani de relatie, cu bune si rele, dar sigur cu iubire, am reusit sa o uit in cateva luni. In prima luna m-am intrebat "De ce?" si in incercarea de a gasi raspunsuri am dat peste si mai multe intrebari. In a doua luna am incercat sa o contactez si am gasit o voce rece la capatul firului, o voce complet straina de cea cu care eram obisnuit. In a treia luna am incercat sa o urasc si sa nu imi mai pese, dar ajungeam mereu in fata computerului si ii scriam mail-uri lungi pe care tot eu le stergeam apoi... In a patra luna am sunat-o din nou si mi-a zis ca iubeste alt tip. Atunci mi-a trecut. Pe loc. Nu, nu a durat mai mult de o secunda sa imi treaca.

Poate orgoliul meu a fost prea puternic sa accepte ideea ca femeia pe care o iubeam si de care nu puteam sa ma rup a gasit fericirea in alta parte. Nu am putut si gata. Acum, dupa multe incercari am o prietena pe care o iubesc, iar la "fosta" ma gandesc rareori, cand vad cate o poza...

Eu sunt unul dintre "fericiti", dar cati sunt oare ca mine? Sunt complet inconjurat de prieteni "bantuiti" de imaginea vreunei "foste", care au ajuns sa trateze cu superficialitate femeile din jur, care nu reusesc sa fie fericiti. Trimit din reflex SMS-uri de ziua "fostei", ea nu raspunde, vine ziua lor, "fosta" nu suna, iar ei se izoleaza in casa cu saptamanile.

Vei gasi mai jos cateva sfaturi utile, zic eu, desi stiu cat de dificil este sa accepti sfaturi de la cineva neimplicat, cand inima iti dicteaza sa faci altceva. Citeste-le, totusi, iti pot fi de ajutor:

Citeste si:
Karmen și Bogdan Căplescu, terapie de cuplu după ce au devenit...
Karmen și Bogdan Căplescu,...

1) Intreaba-te daca impacarea cu ea ti-ar face bine. De multe ori relatia merge prost din ambele perspective. Faptul ca ea ii pune capat prima nu inseamna insa ca tu nu ai fi facut-o peste cateva luni. Intreaba-te daca nu cumva faptul ca o vrei inapoi este doar o chestiune de orgoliu si posesivitate, daca nu cumva e vorba doar de ceva "al tau" care ti-a fost luat, nu de o femeie impreuna cu care ai avea un viitor real.

2) Nu uita ca ea ti-a dat papucii. Asta ii da un plus de incredere in sine, iar acest plus se traduce ca minus pentru propria incredere in sine. Pe masura ce ea e mai increzatoare, tu devii mai putin increzator si nesigur. Nesiguranta te face sa cauti siguranta si ai impresia ca siguranta e ea... dar e o falsa siguranta... Ai nevoie de ea pentru ca te-ai obisnuit cu ea... Chiar o iubesti sau ai nevoie sa o iubesti?

3) Considera despartirea voastra ca o a doua sansa pentru amandoi. Daca ea cauta altceva, fa si tu la fel. E posibil sa existe acolo undeva o persoana cu adevarat deosebita, care sa isi doreasca sa fie cu tine. Acum ai deja experienta in relatiile de cuplu si iti va fi mai usor sa recunosti cand lucrurile merg prost... si sa corectezi sau chiar sa previi greselile. Asta daca iti pasa...

Citeste si:
Manifestările profunde ale iubirii: 20 de gesturi ale unui bărbat...
Manifestările profunde ale...

4) Nu te mai intreba de ce v-ati despartit, desi ti-a spus ca te iubeste. Nu te mai intreba de ce iubirea este "perisabila" si pentru unii e doar o chestiune de moment. Nu te mai intreba cum e posibil sa te uite asa usor. Nu te mai intreba cum e posibil sa dea cu piciorul atator momente frumoase. Asa e ea. Asa sunt femeile(?)

5) Nu ascunde si nu arunca ceea ce te-a legat de ea. Poze, animale de plush, lucruri comune... Te vor ajuta, vazandu-le zi cu zi, sa suporti mai usor ideea ca ea nu mai e acolo si sa iti amintesti cu placere de clipele frumoase. In fond, sunt amintirile tale! Le poti detasa de ea.

6) Nu incerca sa o inlocuiesti cu alta. Ii vei frange inima cele noi si vei realiza repede ca nu o poate inlocui pe "ea". Lasa timpul sa treaca, incearca o noua relatie cand te vei simti pregatit. Pana atunci... distreaza-te.

In mare parte am aplicat ce scrie mai sus si a functionat. E drept ca relatiile de lunga durata lasa rani adanci, uneori incurabile ,dar nu uita. "Ce nu te omoara, te face mai puternic!"

Citeste si:
Cătălin Botezatu, trădat de cei mai buni prieteni: „Am colaborat cu...
Cătălin Botezatu, trădat de...

Articol de Cristian Suciu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.