Da, si femeile insala, insa motivele lor sunt 'pe alocuri' diferite de ale barbatilor.

Desi femeile nu surclaseaza barbatii la capitolul infidelitate, tot mai multe dintre cele implicate in relatii stabile sau casatorite se arunca in bratele altor barbati, pentru a combate rutina si a evita plafonarea in cuplu.

De ce insala femeile?

1. Lipsa sexului

Iti amintesti zilele frumoase in care petreceati ore in sir unul in bratele celuilalt? Lucrurile nu mai sunt ca altadata... Responsabilitatile s-au adunat si pe masura ce stresul se amplifica, armonia cuplului are de suferit. Grijile zilnice ale fiecaruia dintre voi se acumuleaza, creeaza tensiune si declanseaza animozitati aparent inexplicabile. Poate mai mult decat barbatii, femeile isi doresc sa fie dorite, tanjesc dupa tandrete, iar daca nu o gasesc in cuplu, o cauta in alta parte.

2. Incurajarea sex-appeal-ului

Desi se ingrijesc si se mentin in forma, multe dintre femei au senzatia ca dupa o anumita varsta "expira" din punct de vedere al imaginii. Pe masura trecerii timpului, ele devin din ce in ce mai avide dupa atentia barbatilor chiar mai tineri decat ele. Desi nu insala neaparat din punct de vedere fizic, macar flirturile le sunt necesare pentru a-si alimenta orgoliul pe care nu isi permit sa il piarda odata cu varsta.

3. Razbunare

Poate ca nu ai inselat-o propriu-zis niciodata, dar ai facut alte lucruri care au dezamagit-o atat de mult incat simte ca trebuie sa se "revanseze" cumva. Probabil ca i-ai tradat increderea si nu ii sunt suficiente scuzele tale pentru a te putea ierta, asa ca nu va regreta daca se va razbuna inselandu-te cu alt barbat, de exemplu. Una dintre cele mai mari lovituri pe care le poate primi orgoliul unui barbat este aceasta, iar ea stie...

4. Lipsa afectiunii / aprecierii

Femeile joaca multe roluri intr-un cuplu. Ele sunt iubite, mame, menajere, bucatarese etc. Cand la un moment dat unul dintre roluri le copleseste pe celelalte si se simt mai mult menajere decat iubite, cauta sa evadeze cumva. In plus, faptul ca tu iti petreci mai mult timp la birou decat acasa ii ofera posibilitatea de a-si umple timpul si cu altceva decat cu treburile casei. Exista multi barbati care i-ar putea oferi ceea ce tu ii refuzi si se gandeste sa nu mai ignore aceasta optiune.

Citeste si:
Infidelitatea... descifrata
Infidelitatea... descifrata

5. Plictiseala

Monotonia este moartea pasiunii. Din momentul in care consideri ca ti se cuvine sa fii impreuna cu partenera ta de cuplu, vei contribui fara sa iti dai seama la distantarea de ea. Chiar daca nu aveti timp sa stati impreuna atat cat v-ati dori, nu trebuie sa va neglijati dorintele si nevoile. Pe plan sexual puteti inova oricand, pentru ca aveti la dispozitie o multime de metode. Nu uita ca, dincolo de toate, sexul este si un bun remediu impotriva stresului!

6. Lasitate

In loc sa se desparta de tine, te insala. Ea considera ca astfel poate evita starile neplacute pe care le aduce cu sine despartirea, bazandu-se in primul rand pe abilitatea de a-ti ascunde la nesfarsit caracterul ei duplicitar. Din nefericire, aceasta strategie de exit dintr-o relatie are repercusiuni mult mai complexe decat pare si ar fi bine sa o poti anticipa si preveni la timp, pentru a nu ajunge sa te confrunti cu situatii pe care cu greu le poti apoi controla. Comunicarea ramane cea mai eficienta solutie.

Citeste si:
Cum sa fii infidel si sa-ti mearga
Cum sa fii infidel si sa-ti...

Articol de Torque


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.