Care sunt adevaratele motive pentru care inselam?

Chiar crezi ca barbatii insala mai mult decat femeile? Doar pentru ca ei nu se sinchisesc sa isi stapaneasca onomatopeele provocate de diverse stimulente vizuale (a se citi 'domnisoare cu nuri'), nu inseamna ca femeile nu fluiera in gand dupa fese de masculi. Daca ei nu se dau in laturi de la a fi "badarani" cand campul vizual le este inseninat de vreo toapa de Bamboo, nu inseamna ca ele nu ravnesc sa atarne de bratul vreunui "Chippendale".

Una peste alta, se intampla deseori ca marea diferenta intre a pacatui pe ici pe colo cu gandul si a trece efectiv la fapte sa devina insesizabila... Motivele pentru care unii sau altii dintre noi se implica in relatii si apoi insala se reduc deseori la absurd, la mercantil, la obscen... De exemplu, relatiile frivole, create la repezeala pe www sunt la moda, sunt la un clik distanta, dar sunt totodata asemenea unor vampiri care pier imediat ce dau de lumina. Unde nu exista timp, rabdare, consistenta, nu au cum sa existe emotii, fiori, sentimente, nu-i asa?

Despre infidelitate s-a tot vorbit, uneori mult si prost, trecandu-se cu vederea destule aspecte importante ale acestui subiect.

"Oamenii insala pentru ca sunt nefericiti acasa". Iata un cliseu care poate fi demontat imediat in ziua de azi. Daca lucrurile stateau astfel inainte de era Internetului, noul mileniu promite altceva. Dinamica relatiilor de cuplu s-a modificat drastic, asa cum, de altfel, s-a modificat si statutul partenerilor. Daca femeile nu mai tin mortis sa isi intemeieze o familie pentru care sa gateasca si pe care sa o educe cu povete invatate din generatie in generatie, barbatii sunt si ei mai motivati sa tina piept convoiului de Eve emancipate, pregatite sa le smulga carma, chiar daca mai pica uneori pe campul de lupta, flamanzi, cu hainele nespalate si cu teama ca vor fi nevoiti sa schimbe scutece. Oricum, sexul merge grozav acasa si in cuda acestui lucru, barbatii sau femeile insala pana la urma din acelasi motiv - pentru ca au ocazia. Mai ales cand simpla prezenta in locul si la momentul potrivit, poate fi suficienta pentru a obtine o partida de sex grozava.

Citeste si:
Prima iubire nu se uită niciodată! Alex Delea a suferit enorm din...
Prima iubire nu se uită...

"Lipsa sexului in cuplu este unica scuza pentru infidelitate". Partial adevarat. Calitatea sau frecventa sexului in cuplu este intr-adevar un motiv solid pentru a lua in calcul optiunea infidelitatii, insa de multe ori se intampla ca el sau ea sa caute la altcineva si altceva decat sex, ceva ce ii lipseste in cuplu si care poate fi strict de ordin material. In fond, exista si barbati instariti cu libidoul defect, asa cum exista femei care ar plati oricat pentru o simpla imbratisare din partea cuiva.

"Daca te insala, nu te iubeste". Aici, intra argumente pro sau contra in aceeasi masura. Despre barbati stim foarte bine ca se pot implica de multe ori in relatii intime fara a nutri vreun sentiment pentru partenera respectiva. Este si cazul unora dintre femei. Imi aduc aminte de o discutie de pe un forum, pornind de la urmatoarea tema: "Pur si simplu nu pot face sex cu o singura femeie. Asta ma face un om rau?" In nicun caz, dar raspunsurile pot varia de la "nu ti-ai gasit inca nasul (sau, mai bine zis, nasa)", pana la "e normal, doar esti barbat" sau "depinde daca simti ceva pentru cea cu care inseli". De aici, intrebarile firesti ar fi "ce este mai condamnabil, sa inseli cu trupul sau cu sufletul?", "poti iubi cu adevarat pe cineva in contextul in care il minti?"

Citeste si:
5 mituri comune despre mașina de spălat vase - adevărurile din...
5 mituri comune despre mașina...

"Infidelitatea se trece cu vederea, daca nu se descopera". Nu... Infidelitatea este ce este, indiferent de norocul sau ghinionul tau in ceea ce priveste abilitatea partenerului de a afla. In timp ce scriu despre asta ma gandesc la una dintre amicele mele, care a venit sa-mi marturiseasca printre lacrimi faptul ca isi inselase iubitul si ca s-au despartit pentru ca el aflase. Problema nu este asadar ca a inselat, ci ca a fost descoperita. Regretul real si gesturile de disperare nu vin ca urmare a faptei in sine, ci exclusiv in urma repercusiunilor care fac sa nu mai ai situatia sub control odata ce esti descoperit si care te plaseaza dintr-o ipostaza favorabila intr-una derizorie.

"Daca a inselat in trecut, probabil ma va insela", asa ca te apuci sa inseli tu preventiv. Preventia de asa natura nu se valideaza in contextul in care accepti pe cineva in viata ta, deci ii accepti si trecutul. Unele persoane uita ca imediat ce se implica intr-o relatie de cuplu isi pierd identitatea prin prisma conceptului dualitatiisi nu realizeaza ca singura metoda prin care pot fi fericite, intelese si respectate este sa comunice efectiv si nu sa speculeze.

Citeste si:
Andreea Marin, declarații neașteptate despre infidelitate: „Niciun...
Andreea Marin, declarații...

"Infidelitatea poate salva o relatie". Iata scuza celor care incearca sa justifice faptul ca insala. Evident, este fals. Iti poti imagina pe cineva spunand "Acea aventura a fost incredibila. Acum sunt mult mai fericit alaturi de partenera mea, care nu isi explica de ce ii aduc flori zilnic ...". Oamenii se implica in aventuri extraconjugale pentru a se reinventa, in ideea ca partenerul din relatia de lunga durata va avea tendinta sa vada in celalalt persoana pe care a cunoscut-o, ceea ce nu este neaparat constructiv in procesul de maturizare al cuplului. Dupa ce inseli sau inainte sa o faci, este foarte important sa te intrebi cum ai putea sa fii tu insuti, alaturi de persoana pe care o iubesti.

Articol de George T.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.