Moartea lui Heath Ledger a surprins, desi erau cunoscute problemele sale legate de consumul de droguri.

Moartea lui Heath Ledger a surprins, desi erau cunoscute problemele sale legate de consumul de droguri. Una dintre repercusiunile nefaste ale acestui obicei era chiar faptul ca fosta sa sotie, actrita Michelle Williams, a divortat de el anul trecut. Cei doi au impreuna o fetita, Matilda Rose Ledger. In luna ianuarie a acestui an Heath Ledger, in varsta de doar 28 de ani, a fost gasit mort in apartamentul sau din New York, ca urmare a unei supradoze de droguri. In urma au ramas atat familia indurerata cat si o multime de intrebari la care cu greu se pot gasi raspunsuri. Cum era, de fapt Heath Ledger? Iata cateva lucruri pe care probabil nu le stiai despre actorul premiat pentru rolul sau din filmul "Brokeback Mountain", in 2005.

1. Avea o obsesie pentru Nick Drake

Nick Drake a fost un cantaret / compozitor britanic care a murit in 1974 la varsta de 26 de ani in urma unei supradoze de antidepresive. In 2007, la Festivalul de Film de la Venetia, Ledger si-a exprimat dorinta de a realiza un documentar despre moartea lui Drake. In memoria acestuia actorul a filmat un videoclip (in care a fost personajul central) pentru melodia lui Drake "Black Eyed Dog", titlu inspirat din expresia descriptiva pentru "depresie" al lui Winston Chrchill (black dog). La finalul clipului actorul apare inecandu-se intr-o cada plina cu apa. In cultura greaca antica inecul era considerat cea mai chinuitoare metoda de a muri, pentru simplul fapt ca trupul victimei ar fi fost imposibil de gasit. Cu toate acestea, in secolul al XIX-lea exista o fascinatie pentru acest tip de moarte, Virginia Wolf fiind una dintre scriitoarele care "propuneau" inecul ca metoda de sinucidere, ideea originala apartinand de fapt lui Shakespeare.

2. Era pasionat de Shakespeare

Primul rol important in cinematografie al lui Heath Ledger a fost cel din comedia pentru adolescenti "10 Things", o versiune moderna a lucrarii lui Shakespeare "Imblanzirea Scorpiei". Insa inainte de acest rol Ledger se alaturase in anii '90 companiei Globe Shakespeare din Perth, Australia, locul sau natal. Totusi, primul rol din viata sa a fost "Peter Pan", rol pe care l-a jucat la varsta de 10 ani, pe scena scolii la care invata.

3. Rolul din "Brokeback Mountain" nu a fost primul lui rol gay

Ledger nu s-a sfiit niciodata sa joace roluri controversate si nu pentru ca astfel ar fi castigat mai repede Oscarul. Cu mult inainte de a accepta rolul din "Brokeback Mountain" actorul a avut ocazia de a-si alege un rol in serialul TV "Sweat" si a optat pentru cel al lui Steve "Snowy" Bowles, un biciclist homosexual. A motivat alegerea sa declarand ca putini actori alegeau astfel de roluri, astfel incat erau mai mari sansele ca el sa fie remarcat.

Citeste si:
Sebastian Stan, actorul român de la Hollywood, intră în competiția...
Sebastian Stan, actorul român...

4. Numele fiicei sale are semnificatie aparte

Fiica lui Heath Ledger si a actritei Michelle Williams se numeste Matilda Rose, iar nasul ei este nimeni altul decat bunul prieten al lui Ledger, actorul Jake Gyllenhaal. Exista un cantec folk australian numit "Waltzing Matilda", ale carui versuri constituie o poveste care se incheie cu sinuciderea personajului principal. Acesta se ineaca intr-un lac.

5. Numele lui este inspirat dintr-un roman celebru

Numele lui Heath si a surorii sale, Katie, sunt inspirate din celebrul roman scris de Emily Bronte, "La Rascruce de Vanturi". Prenumele Heath provine de la Heathcliff, un personaj negativ a carui fericire se constituia in general pe fondul starilor de anxietate ale celor din jur. Caracterul acestui personaj este asemanator cu cel al unuia dintre personajele jucate de Ledger, "The Joker", in filmul "The Dark Knight". Pe de alta parte, Heath si Michelle au cumparat in 2004 o proprietate in Bronte Beach, o suburbie din Sydney, Australia, pe care apoi au vandut-o pentru a se muta la New York din pricina problemelor create de paparazzi.

Citeste si:
Cele mai așteptate filme ale anului 2023
Cele mai așteptate filme ale...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.