Yuppy 19 Mai 2016 15:36
Un studiu recent arata ca petrecem mai mult timp uitandu-ne la seriale decat socializand sau citind.

„Esti suma celor cinci persoane cu care petreci cel mai mult timp”, spune o vorba. Daca ar fi adevarat, atunci cei mai multi dintre noi ar fi o combinatie intre personajele din „Friends”, „Gilmore Girls”, „Breaking Bad” si alte seriale.

Un studiu recent arata ca petrecem mai mult timp uitandu-ne la seriale decat sociallizand, facand sport sau citind combinat, arata Huffington Post. Site-ul Cord Cutting a analizat rapoartele eliberate de Biroul pentru Statistica Muncii si data preluate de la Netflix, serviciul de video online. Acestia au descoperit ca americanii petrec, in medie, cu o ora mai mult pe zi uitandu-se la seriale decat facand alte activitati.

Analiza a aratat ca americanii petrec, in medie, aproximativ 38 de minute pe zi sociallizand, 17 minute pe zi facand activitati fizice si 19 minute pe zi citind.

Un alt studiu realizat de Neilson in 2015 a aratat ca petrecem aproximativ 11 ore pe zi conectati la dispozitivele digitale. Cu alte cuvinte, petrecem mai mult timp in fata ecranelor decat comunicand fata in fata cu oamenii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.