Ieri, intr-o atmosferadistinsa, la Tonka Soul Cafe, a avut loc in premiera, Etapa mixtade bere si vin din cadrul competitiei nationale Barmaniada 2012.

Aceasta etapa a reunit din nou cei mai bine pregatiti barmani din tara, testandu-le cunostintele si experienta in arta prezentarii vinului si a servirii berii, in cursa pentru titlul de Barmanul Anului 2012.

Pe podium au urcat, la finalul zilei, cei mai priceputi barmani berari si somelieri: Alexandru Tudor (locul I), Andrei Todosi (locul al II-lea) si Silviu Popa (locul al III-lea).

Pentru a parcurge un ritual de servire ca la carte, participantii au fost supusi mai multor probe incade la primele ore ale zilei. Doar 8 dintre acestia au fost selectați pentru finala. Concurenții finalisti si-au demonstrat maiestria in arta vinului si a berii in cadrul a 4 probe: un test cu 5 intrebari despre bere, proba de speed opening - desfacerea a 6 beri in cel mai scurt timp, servirea si prezentarea unui vin, prepararea unui cocktail-retetaproprie pe bazade vin.

Retail jobs

Castigatorii

Castigatorul titlului de cel mai bun barman berar si somelier, in valoare de 400 €, a fost Alexandru Tudor. Desi are doar 23 de ani, acesta a impresionat publicul si juriul prin eleganta servirii si prezentarii vinului, dar si prin cunostintele despre bere. Alexandru a afumat cocktailul prezentat pentru a obține un gust asemanator cu cel de odinioaracand se afumau butoaiele in care era ținut vinul.

“Pentru mine, participarea la Barmaniada e o experientadin care am foarte multe de invatat. Etapa mixtade bere si vin a fost ceva nou, o provocare mult mai interesanta, pentru caam imbinat cu succes doualucruri diferite. Proba de cocktail cu vin a fost preferata mea, mai ales prepararea si prezentarea retetei proprii, pentru caam avut o poveste in spate. A fost un lucru prin care am putut atrage atentia. Si asa ar trebui saprezentam fiecare bautura, fiecarui client, indiferent de situatie!” – a declarat Alexandru Tudor, castigatorul locului I al Etapei de bere si vin.

Citeste si:
Gala Wall-street.ro Leadership Makes the Difference: câștigătorii...
Gala Wall-street.ro...

Pe locul al doilea s-a clasat Andrei Todosi, cu cel mai bun rezultat la proba de speed opening (4,33 secunde), dar si cu o prezentare foarte apreciataa vinului si a cocktail-ului-retetaproprie. Inspirat de razboiul de 100 de ani dintre Anglia si Franța, Andrei a echilibrat cu un vin fortifiant, intr-un mix creativ, cogniacul franțuzesc cu ginul englezesc.

Clujul este nelipsit de pe podium si la aceastaetapa, castigatorul locului cu numarul 3 si al premiului in valoare de 150 €, fiind Silviu Popa in varstade 22 ani. Silviu a creat o altarețetaoriginal, folosind ca ingrediente principale: vin, magiun si un amestec de 47 ierburi aromatice.

Surprizele serii de marti, 9 octombrie, au debutat cu un domino spectaculos din 500 de cocktail-uri cu bere. Un alt moment special a fost sustinut de Mihai Panfil, membru fondator Barmania, care a constat in prepararea, prezentarea si degustarea a 4 cocktail-uri cu bere si whisky Jameson: Irish Frame, Irish Apperitivo, Irish Pie si Royal Irish. Cocktail-urile au fost completate cu o selecție de beri speciale cuprizand ale, lager si beri de fermentare spontana. Foarte apreciate de public au fost prezentarile si degustarile organizate de somelieri profesionisti cu 3 vinuri deosebite: Jacob’s Creek, apreciat vin australian cu o tradiție de peste 165 ani, Santa Margherita, reunumitul vin Italian si binecunoscutul Jidvei, din zona Transilvaniei.

Citeste si:
A fost desemnat barmanul anului 2012
A fost desemnat barmanul...

Etapa de bere si vin a fost cea de-a doua probadin cadrul Barmaniada 2012, urmand ca restul etapelor sase desfasoare dupacum urmeaza:


  • Barista – 20 noiembrie

  • Mixologie – 21 noiembrie

  • Working Flair & Exibition – 11 decembrie

Barmanul Anului 2012 va fi desemnat la sfarsitul ultimei etape a competiției, pe baza totalului de puncte acumulate panain acel moment in urma participarii la fiecare dintre etapele competiției, titlu care mai inseamna1000 de Euro si sansa de a reprezenta Romania la Jameson Bartenders Ball din Dublin, in ianuarie 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.