In perioada celui De-al Doilea Razboi Mondial, Hitler cauta solutii pentru a castiga lupta cu marile puteri din Europa. Pe langa experimentele grotesti din medicina, care au dus la diferite descoperiri, Fuhrerul a derulat in secret un proiect care ii uimeste si astazi pe istorici.

La sfarsitul anilor ’40 Hitler simtea ca in lupta pentru Europa are nevoie de o arma care sa faca diferenta. In acest sens a derulat in secret mai multe experimente in diferite domenii. A cautat, dar nu a reusit la timp sa descopere bomba atomica , a investit foarte mult in niste submarine care nu si-au facut treaba decat la inceput, a ordonat experimente in medicina care sa poata sa imbunatateasca performantele soldatilor, totul cu un singur scop: castigarea Razboiului.

Cercetatorii au descoperit ca oamenii lui Hitler au testat si au incercat sa antreneze mai multi caini care sa poata sa fie trimisi pe frontul inamic pentru a colecta informatii. Cainii care se intorceau trebuiau sa comunice datele culese.

Interesant este faptul ca la scoala secreta de “alfabetizare” a cainilor din Hanovra au existat chiar si rezultate. Chiar daca pare absurd sa incerci sa faci un caine sa invete alfabetul sau sa ii ceri sa gandeasca exact ca un spion care ulterior decarteaza informatiile, in realitate lucrurile au stat altfel. Nemtii chiar au incercat si chiar au avut rezultate in acest sens.

Hitler era convins ca vestita rasa germana de ciobanesc detine un creier la fel de performant ca si al omului, numai ca pentru a putea sa comunicam mai bine (intre caini si oameni) este necesara o pregatire speciala.

Idea lui Hitler era simpla, daca reusea sa comunice si sa manipuleze cainii, reusea astfel sa ii foloseasca pentru tot felul de misiuni, inclusiv pentru paza in lagarele de concentrare, iar astfel mai multi soldati puteau sa lupte pe front.

“Vedeta” scolii de caini de la Hanovra a fost un ciobanesc pe nume Rolf, care a reusit sa “comunice” cu ofiterii SS cel mai bine. Cainele a ales singur raspunsul corect pentru 3 intrebari puse de 3 indivizi care nu aveau legatura cu experimentul.

Rolf a primit comanda de a aduce ziarul de pe veranda unei case aflata vis-à-vis de scoala de antrenament. Cainele nu fusese instruit in prealabil despre locul de unde trebuia sa ridice respectivul obiect. Rolf s-a intros dupa cateva minute cu ziarul, fluturand mandru din coada.

Citeste si:
Pet Expo se va desfășura între 16-17 martie 2024 la Romexpo
Pet Expo se va desfășura...

Tot Rolf este singurul caine care a reusit sa deseneze cu labutele literele alfabetului atunci cand acesteau erau rostite de catre ofiteri SS.

Doctorul Jan Bondeson, coordonatorul experimentului a mai testat si diferite variante de telepatie intre creierul unui om si creierul unui caine. Tot Bondeson a fost cel care la sfarsitul razboiului a declarat ca experimentele realizate la Hanovra in acest domeniu au fost „ spectaculoase si inedite”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.