Din glandul penisului se face clitorisul, iar inferior se acesta se deschide uretra. Noul vagin nu are secretii proprii, de aceea trebuie asigurata lubrefiere artificiala...

Cand vine vorba de transplantul de sex, multi ocolesc subiectul pentru ca il considera fie dezgustator, fie deplasat din start, provenind din porniri patologice. Ei bine, fie ca ne place sau nu, trebuie sa acceptam ca unii oamenii nu se simt bine in corpul pe care il detin si vor cu orice pret sa-si schimbe sexul.

Explicatiile nu sunt clare. Vorbim fie de o afectiune psihica pornita dintr-o trauma veche, fie de o veneratie a unui idol dusa la extrem sau de influente atipice pe care alte persoane le pot avea. Se ajunge deci in situatia in care o anumita persoana cere sa i se schimbe sexul. Cum se face asta?

Multi fac greseala sa creada ca toate organele sexuale se iau de la un pacient aflat in moarte clinica si apoi se potrivesc la noua gazda. Nimic mai fals. In teorie este posibil, insa asa, primitorul ar trebui sa ia toata viata imunosupresoare pentru ca organismul sa nu respinga partile straine. Ori aceasta conduita nu e deloc indicata in medicina. Cum se face, insa? E simplu. Sa presupunem ca o femeie doreste sa devina barbat. In primul rand, organele interne raman acolo de regula, continuand sa produca ovule si sa asigure menstruatia. Ramane si vaginul, care bineinteles permite evacuarea menstrei. Penisul este facut dintr-un rulou de piele si tesut gras prelevat de pe fata anterioara a antebratului, acolo unde nu prea creste par si exista o sensibilitate crescuta a pielii. Acest rulou se infasoara pe un cartilaj costal si pe un tub care serveste drept uretra, pentru eliminarea urinii. Ruloul se insera deasupra vaginului, pe pubis. Et voila, c-est fini! Noul penis este numai o parte din mana! Fara gland, fara vascularizatia tipica, fara tegumentul distinct.

Exact asa s-a intamplat si in cazul reconstructiei facute la barbatul care, din nefericire, a ramas mutilat dupa o interventie gresita a unui doctor celebru. Pielea aceea se poate lua si de pe spate sau fund, insa se prefera antebratul. Cand se doreste transformarea unui barbat in femeie, lucrurile sunt complicate. Interventia este laborioasa si se construieste un vagin tot din piele prelevata de la acelasi pacient, pentru ca organismul sa nu o respinga. Pielea se ia exact de pe penis, se formeaza din ea o cavitate, se insera intrapelvin si se face comunicare cu exteriorul, deasupra anusului. Pentru a nu ramane noul vagin inchis, pacientul trebuie sa stea destul de mult timp cu un vibrator inauntru. Din glandul penisului se face clitorisul, iar inferior se acesta se deschide uretra. Noul vagin nu are secretii proprii, de aceea trebuie asigurata lubrifiere artificiala...

Citeste si:
Anchetă la spitalul Fundeni după operația de transplant
Anchetă la spitalul Fundeni...

Gata, am incheiat lectia de chirurgie a transplantului de sex.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.