Guiness World Records a intocmit lista celor mai noi recorduri inregistrate in 2008. Exista noutati interesante, dar si multe recorduri care se mentin din anii precedenti, pentru ca nu au fost inca doborate.

Guiness World Records a intocmit lista celor mai noi recorduri inregistrate in 2008. Exista noutati interesante, dar si multe recorduri care se mentin din anii precedenti, pentru ca nu au fost inca doborate.

Conform celebrei carti, cea mai batrana domnisoara de onoare din lume are varsta de 105 ani. Doamna Edna Parker este cea mai batrana femeie din lume. Aceasta s-a nascut in anul 1893, pe data de 20 aprilie, in Morgan County, Indiana, SUA si are in prezent venerabila varsta de 114 ani si jumatate.

Cadou (horror) pentru barbati: femeia cu cei mai mari sani naturali din lume se numeste Norma Stitz, are 49 de ani si poarta la sutien o marime inventata probabil pentru ea - 73 1/2 WWW. Aici, poza cu Norma Stitz. In ceea ce priveste cei mai mari sani cu implant de silicon, recordul ii apartine vedetei porno Maxi Mounds, ai carei sani cantaresc fiecare 9 kilograme! Maxi masoara 1.82 m inaltime si poarta la sutien marimea 61 MMM. Aici, poza cu Maxi Mounds.

Cel mai lung caine din lume, care masoara 2 metri si 32 de centrimetri, este un copoi irlandez - Mon Ami von der Oelmühle. Guiness World Records a rezervat un loc si celui mai mic caine din lume (15 cm lungime), numit Heaven Sent Brandy, un Chihuahua "fioros".

Cel mai mare telefon mobil este Sony Ericsson W810i, care masoara 2.50 x 1.14 x 0.49 m.

Artistul plastic britanic Damien Hirst a reust sa vanda in aceasta luna mai mult de 50 de lucrari contra sumei de peste 120 de milioane de dolari. Astfel, a doborat recordul mondial la categoria licitatiilor dedicate unui singur artist.

Tenismenul elvetian Roger Federer mai are nevoie de doua titluri de grand slam pentru a se alatura grupului de jucatori americani Bill Tilden, Richard Sears si William Larned, inregistrati in Cartea Recordurilor la categoria "cele mai multe titluri de US Open castigate individual".

Citeste si:
Primul român care a zburat deasupra piramidelor din Egipt cu...
Primul român care a zburat...

Recordul mondial la atletism - 100 m / barbati - a fost doborat la Jocurile Olimpice din acest an de Usain Bolt, care se poate deplasa cu o viteza de peste 37 km/ora. Jamaicanul si-a batut propriul record, terminand cursa la ralanti in 9,69 secunde.

Cel mai puternic cuplu de la Hollywood este "Brangelina", Angelina Jolie devansand-o pe Jennifer Aniston la acest capitol, in timp ce Brad Pitt preia acest rol de la Tom Cruise.

Samuel L. Jackson este actorul cu cele mai mari venituri de la Hollywood: 7,94 de miliarde de dolari generate din 68 de filme.

La capitolul muzica si vedete, au fost inregistrate noi recorduri. Britney Spears este cea mai cautata vedeta pe internet, ca urmare a recentelor scandaluri in care a fost implicata, dar si a incercarii vedetei de a se reabilita in fata presei si a fanilor.

Si Amy Winehouse are loc in Cartea Recordurilor, aceasta primind titlul de “cantareata britanica cu cele mai multe premii Grammy castigate". Pe de alta parte, formatia Led Zeppelin a stabilit un record cu cea mai mare cerere de bilete pentru un concert muzical - peste 20 de milioane de bilete au fost solicitate pentru concertul formatiei de la Londra.

Citeste si:
VIDEO Cel mai înalt câine din lume din Cartea Recordurilor. Ce...
VIDEO Cel mai înalt câine din...

Romania are cu ce se lauda: World Records Academy a anuntat pe site-ul oficial includerea Cleopatrei Stratan in Cartea Recordurilor, drept "cea mai tanara interpreta de succes". Titlul reflecta de fapt meritul Cleopatrei de a fi inregistrat nu mai putin de cinci recorduri mondiale: cea mai tanara interpreta care a inregistrat un album; cea mai tanara interpreta intr-un concert live; cea mai bine platita artista tanara (10.000 euro pentru o singura melodie - bani donati in scopuri caritabile); cel mai tanar interpret care a primit trei premii MTV; cea mai tanara interpreta care a inregistrat un hit national.

Probabil cel mai interesant record pe care Guiness Book of Records l-a inregistrat sunt chiar veniturile rezultate din vanzarile cartii. Guiness Book of Records a ajuns in 2008 la vanzari de peste 100 de milioane de exemplare in peste 100 de tari, si datorita faptului ca in formatul sau au fost introduse imagini 3D care pot fi vizualizate cu niste ochelari speciali. Cartea care se publica anual a fost infiintata in anul 1950 de Hugh Beaver, pe atunci directorul berariei Guiness, in urma unui conflict legat de stabilirea celei mai rapide pasari din Europa. Editia din 2009 Guiness Book of Records a fost pusa in vanzare din 17 septembrie.

Citeste si:
„Romina, VTM” a bătut recordul. Filmul românesc a fost dur criticat...
„Romina, VTM” a bătut...

Autor: Alex Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.