Nou record stabilit de un cetățean român. Un pilot în vârstă de 47 de ani din Timișoara a devenit primul român care a zburat cu motoparapanta deasupra piramidelor din Egipt. Această premieră a fost omologată și de Asociația Cartea Recordurilor.

Primul român care a zburat deasupra piramidelor din Egipt cu motoparapanta

Românul în vârstă de 47 de ani din Timișoara a trăit cea mai intentă experiență și cele mai frumoase emoții din viața lui. Aceasta a zburat deasupra platoului Giza cu o motoparapantă, iar întreaga călătorie a durat aproximativ 2 ore. Pentru acest zbor, românu a avut nevoie de aprobarea specială a guvernului egiptean, deoarece piramidele egiptene sunt un monument arheologic vechi de peste 2.500 de ani, fiind considerate una din cele 7 minuni ale lumii care încă s-a mai păstrat.

Imaginile zborului au fost filmate de la peste 140 de metri înălțime și i-au lăsat cu gura căscată pe cei 15 piloți din diferite țări care au participat la eveniment.

Excursia nu a fost lipsită de peripeții din cauza vântului puternic, care a îngreunat decolarea, iar piramidele au generat foarte multe turbulențe. Însă într-un final zborul a fost săvârsit cu succes și cu mult entuziasm.

Ionuț Riteș este pilotul român din Timișoara care s-a aventurat într-un asemenea zbor și s-a bucurat de o asemenea experiență unică în viața sa. Bărbatul are peste 2.000 de lansări cu parașuta și 4 recorduri mondiale. De asemenea, mai deține și alte 12 titluri naționale la parașutism.

Pe parcursul carierei sale a avut și momente în care a fost la un pas de moarte, în 4 dintre cazuri a fost nevoit să aterizeze cu parașuta de rezervă.

Piramidele erau folosite ca morminte pentru faraoni

Piramidele egiptele sunt cunoscute ca fiind una dintre cele 7 minuni ale lumii. Acestea sunt niște construcții vechi din piatră în formă de piramidă ce datează încă din 2500 î.Hr. Piramidele au fost folosite ca morminte pentru faraonii egipteni.

Cea mai cunoscută dintre piramide este piramida lui Keops și piramida Giza.

Citeste si:
Un pianist din Oradea a susținut un concert pe muntele Everest
Concert pe muntele Everest....

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Iulie 2022 - 06 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.