Cea mai mare si mai luxoasa piscina din lume se afla in San Alfonso Del Mar, Chile.

Piscinele de lux reprezinta fara doar si poate una dintre pasiunile oricarei persoane cu venituri mari. Fie ca este vorba de piscine clasice, dreptunghiulare, asezate pe pamant, fie ca ne gandim la piscine supendate, extravagante, cu design asimetric, acest accesoriu al locuintei moderne este un lux in sine si reprezinta visul oricui isi doreste sa se relaxeze in intimitatea propriei case.

In materie de piscine ne gandim initial la design clasic - o groapa in pamant, capitonata cu gresie, care are eventual o gura de iesire din apa. In schimb, cand ne referim la piscine de lux trebuie sa luam in calcul mult mai multe aspecte. Producatorii de astfel de piscine au studiat indeaproape confortul omului si totodata "formalitatile" pentru intretinerrea unui astfel de spatiu, reusind sa introduca tot felul de elemente care binedispun, fascineaza, relaxeaza.

Construirea unei piscine de lux incepe cu o platforma din ceramica, menita sa ii imbrace interiorul. Ceramica ofera un mare avantaj piscinei in comparatie cu materialele clasice confectioante din vinilester. Ceramica tratata este folosita si de NASA pentru a imbraca exteriorul navelor spatiale, pentru a nu fi afectate de caldura foarte mare din momentul lansarii. Astfel, piscina nu va fi afectata de caldura de afara sau de inghet si va fi foarte rezistenta si la solutiile de curatare.

Dupa stabilirea formei piscinei incep dotarile, iar o piscina de lux se deosebeste de una obisnuita prin sistemele computerizate de recirculare si curatare a apei, prin luminile cu care este decorata si prin elementele auxiliare cu care este prevazuta, cum ar fi sisteme de hidromasaj, incalzire pentru perioada iernii sau diferite trambuline si scari.

Citeste si:
Adidas Ozweego - adidași la modă care vor fi un hit în această vară
Adidas Ozweego - adidași la...

Pentru clientii excentrici, producatorii de piscine de lux au pregatite diverse oferte tentante, astfel ca o piscina poate fi decorata la cerere cu diamante, cristale scumpe sau chiar cu foite de aur. De asemenea, sistemele de aromaterapie constituie si ele o adevarata atractie pentru cei care doresc sa achizitioneze o piscina multifunctionala.

Pretul pentru aceste opere de arta este intr-adevar pe masura, o piscina de lux putand costa intre 20.000 si 400.000 de euro, in functie de marimea acesteia.

Cea mai mare piscina din lume

Cea mai mare si mai luxoasa piscina din lume se afla in San Alfonso Del Mar, Chile. Intinsa pe o suprafata de aproximativ 20 de acri, piscina a fost inscrisa in Guiness Book of Records in calitate de cea mai mare piscina de exterior din lume.

Umpluta cu peste 300 de milioane de litri de apa, piscina este adanca pana la 80 de metri si reprezinta locul preferat de distractie a milioane de oameni anual. Lunga cat trei terenuri de fotbal, piscina mai detine un sitem de recirculare care practic introduce apa curata si tratata din ocean si o scoate pe cea murdara in afara printr-o alta iesire. Intreg sistemul este computerizat si poate fi admistrat de doar 2 oameni.

Citeste si:
Un nou design și tehnologii inovatoare în timpul dușului
Un nou design și tehnologii...

In timpul verii piscina are o temperatura cuprinsa intre 20 si 24 de grade, temperatura care creste in perioada iernii, cand sistemul de incalzire a apei intra in functiune si le asigura doritorilor de o baie in aer liber tot confortul necesar.

Costul intregii constructii se ridica la 2 miliarde de dolari. Pentru intretinerea piscinei sunt necesari 4 milioane de dolari anual.

Autor: Alex Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.