Se spune ca fericirea sta in lucrurile marunte. Fericirea sta in lucrurile marunte si in gandurile mari, as adauga eu. Ideile mici si problemele marunte care ne lasa fara energie ar trebuie eliminate. E greu, stiu, dar, ca sa-ti vin in ajutor, am intocmit o lista cu 9 lucruri pe care sa ti le repeti in fiecare dimineata. Poate ca nu te vor face mai fericit, dar cu siguranta iti vor face ziua mai buna.

Nu imi va mai fi frica

Foto: dailyedge

Frica este o componenta esentiala a vietii. Ne este teama de ceea ce s-ar putea intampla, de ceea ce nu putem schimba, de modul in care ne percep oamenii, de capacitatea noastra de a duce la bun sfarsit anumite lucruri, de deciziile pe care le luam. Este mult mai usor sa stagnam decat sa actionam. Ne spunem ca mai avem nevoie de timp de gandire, de cercetare, de alternative. Intre timp, trec saptamani, luni, ani, iar tu inca nu ti-ai pus ideile in practica pentru ca iti este frica.

Orice plan ai avea, pune-l in practica AZI. Fa ceva, orice, indiferent cat de mic sau cat de insignifiant ti se pare acest prim pas.

Nu ii voi invinovati pe altii pentru problemele mele

Poate ca proiectul la care lucrai nu a avut succesul scontat. Poate ca asteptai o comanda importanta, iar furnizorii au intarziat. Poate ca trebuie sa ajungi la o intalnire importanta, iar taxiul intarzie. Inainte de a te enerva, aminteste-ti ca greseli facem cu totii. Nu da vina pe ceilalti pentru problemele tale. Poate ca nu te-ai implicat suficient, poate ca nu ai fost destul de specific sau poate ca nu i-ai instruit cum trebuie pe coechipierii tai. In loc sa iti plangi de mila sau sa dai vina pe altii, asuma-ti responsabilitate si intreaba-te ce trebuie sa faci pentru ca data viitoare sa nu mai dai gres.

Nu imi voi verifica telefonul in timp ce vorbesc cu alte persoane

Stii care este lucrurl pe care toata lumea il uraste? Cand cineva vorbeste cu tine, iar tu nu esti atent. Imagineaza-ti, ai o conversatie cu o persoana, iar tu, in mijlocul propozitiei, iti scoti telefonul si iti verifici Instagram-ul. Nu numai ca este extrem de nepoliticos, dar poti rata lucruri importante – idei, sfaturi ganduri – dand like-uri la statusuri cu pisici.

Nu voi incerca sa fac mai multe lucruri deodata

Cea mai inteligenta persoana dintr-o incapere este cea care este cea atenta la ce se intampla in jurul ei. Vei fi uimit de cate lucruri poti invata, nu doar despre subiectul discutat, ci si despre oamenii cu care porti conversatia respectiva, atunci cand inveti sa asculti cu adevarat. Asa ca, data viitoare cand esti intr-o sedinta, in loc sa raspunzi la mail-uri, fa-ti timp sa asculti ce au de spus oamenii de langa tine.

Citeste si:
Bolile oamenilor pe care le poate face și câinele tău
Bolile oamenilor pe care le...

Nu voi intrerupe alte persoane in timp ce vorbesc

A intrerupe pe cineva in timp ce vorbeste nu numai ca este nepoliticos, dar ii spui acesteia, indirect bineinteles, ca nu esti interesat de ceea ce are sa spuna. Cum spuneam mai sus, ascultandu-i pe oameni poti invata lucruri noi, poti descoperi idei sau argumente la care, in mod normal, nu te-ai fi gandit. Mai mult, oamenilor le plac persoanele care stiu sa asculte.

Nu imi voi pierde timpul cu oameni care nu mai intereseaza

In loc sa pierzi timpul dand atentie barfelor despre cine stie ce vedeta, ofera acel timp persoanelor care au cu adevarat nevoie de el – familiei, iubitului, prietenilor.

Nu voi lasa trecutul sa imi controleze viitorul

Partea buna a greselilor este ca poti invata din ele. Si, dupa ce ti-ai invatat lectia, nu te mai impiedica de ele si lasa-le sa dispara. Stiu, suna cu mult mai usor decat este.

Citeste si:
5 lucruri pe care să le faci până la finalul anului
5 lucruri pe care să le faci...

Anumiti oameni se lovesc de greselile din trecut constant, in timp ce altii le vad ca pe niste oportunitati din care pot invata. Accepta faptul ca a gresi face parte din natura noastra si foloseste-te de greselile din trecut pentru a invata ceva, nu pentru a stagna.

Nu voi barfi

Foto: missannie7.blogspot.com

Ce ar fi ca, in loc sa te preocupe viata, problemele si simtul estetic al colegei sau colegului de birou, sa folosesti acel timp pentru a face ceva constructiv. Oamenii cu adevarat fericiti nu isi pierd timpul barfind. Un astfel de comportament, chiar daca pentru un scurt moment iti da sentimentul de integrare, nu face decat sa arate celorlalti cat de nefericit esti.

Voi invata sa spun NU

Uneori este extrem de dificil sa refuzi o rugaminte a unui coleg sau prieteni. Ne dorim atat de tare sa fim placuti, incat avem senzatia ca daca vom spune “Nu” vom dezamagi persoana care ne cere favoarea.

Citeste si:
Astrologia ta personală: Descoperă căile cosmice către succes și...
Astrologia ta personală:...

Este mai bine sa spui “Nu” si sa te simti prost cateva momente, decat sa spui “Da” si sa iti blestemi apoi zilele pentru ca, in realitate, nu voiai sa faci acel lucru.

Foto main: degete desenate sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.