Din pacate in zilele noastre, oamenii se hranesc din ce in ce mai prost. Corpul nostru pare sa fi uitat care sunt acele substante care ii fac cel mai bine, mintea este bombardata intr-o societate a consumului si a mancarii procesate, bogata nu in fibre si nutrienti, ci in chimicale, potentiatori de aroma, coloranti artificiali si indulcitori. Am uitat zilele cand culegeam legumele din gradina, cand beam lapte proaspat si cand totul avea gust! Un gust autentic, sanatos. Trebuie sa ne reamintim care sunt acele alimente care ne fac rau si sa incercam sa traim santos - asa cum traiau bunicii nostri.
Care sunt acele alimente care afecteaza functionarea creierului si a intregului organism?
EVITATI:
1. Produsele zaharate
Zaharul si produsele zaharate nu fac doar rau siluetei, dar si functionarii creierului. Consumul inelungat de produse zaharoase poate duce la problem neurologice si de asemenea poate afecta memoria, capacitatea de a invata si de a retine.
2. Alcoolul
Se stie ca alcoolul ne afecteaza ficatul pe termen lung, dar de asemenea incetoseaza creierul. Afecteaza capacitatea de a gandi clar si de asemenea memoria. Alcoolicii nu reusesc sa isi mai aminteasca nume sau evenimente si de asemenea par a nu mai distinge intre vis si realitate. Consumul regulat de alcool afecteaza buna functionare a creierului. Din fericire, toate aceste simptome dispar in momentul cand consumul de alcool este stopat.
3. Mancarea Junk (Junk Food)
Snacksurile, covrigeii, chipsurile, ciocolatele, cartofii prajiti, mancarea tip fast food, toate acestea reunite sub denumirea de mancare junk (gunoi), afecteaza la randul lor buna functionare a creierului. Aproape toate mancarurile procesate contin chimicale, aditivi, arome artificiale, conservanti – iar acestea pot afecta functiile cognitive si comportamentale. Chimicalele stimuleaza hiperactivitatea, atat la copii cat si la adulti.
Tavi Clonda, declarații după ce Gabriela Cristea a fost acuzată că...
Un studiu recent efectuat de catre Universitatea din Montreal a aratat ca mancarea junk poate schimba chimicalele din creier, ducand la simptome asemantoare depresiei sau anxietatii. Aceste mancaruri afecteaza productia de dopamina, un chimical foarte important, responsabil pentru starea noastra de fericire. De asmenea, dopamina influenteaza functiile noastre cognitive. De aceea este in general indicat sa evitam acest tip de mancare.
Citeste continuarea pe Garbo.ro
Foto: close-up acadele colorate sursa Shutterstock
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Secretele vedetelor de la Hollywood pentru un machiaj impecabil. Tehnici și...
Sursa: garbo.ro
-
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt...
Sursa: retail.ro
-
Cum se poate evita insolvența. Expertul care s-a ocupat de cazul Blue Air:...
Sursa: wall-street.ro
-
Afirmații delirante din partea unui preot: femeile agresate se*ual trebuie să...
Sursa: kudika.ro
-
UniCredit vede oportunități de consolidare în România
Sursa: futurebanking.ro