Istoria este plina de fapte de cruzime, de oameni care au ucis in numele credintei sau al ideologiei, de evenimente tragice in urma carora milioane de oameni au fost omorati sau torturati. Au existat de-a lungul istoriei cativa oameni ale caror fapte au depasit orice limita imaginabila de sadism. Stalin, Hitler, Pol Pot sunt doar cateva din numele care inca reusesc sa ne trimita fiori pe sira spinarii cu brutalitatea actiunilor lor. Site-ul listverse a realizat o lista cu cei mai saidici oameni din istorie. Iata care sunt.

10. Delphine LaLaurie

Delphine LaLaurie a facut parte din societatea inalta a New Orleans-ului, insa a ramas in istore drept una din cele mai sadice femei.

In 1834, un foc izbucneste in casa lui Delphine LaLaurie. Pompierii veniti sa stinga focul, gasesc in bucatarie doi sclavi legati cu lanturi de cuptor. Aparent, pornisera focul pentru a atrage atentia. Aceasta nu este, insa, singura surpriza gasita de pompieri. In pod, acestia au gasit mai multe persoane desfigurate si mutilate. Multi fusesera subiectul unor experimente sadice. Unul dintre barbati avusese parte de o operatie de schimbare de sex bizara, in timp ce mainile unei femei fusesera amputate si rearanjate pentru a arate ca un crab. O alta femeie avea membrele amputate si crestaturi circulare pe piele pentru a arata ca o omida. Unii sclavi aveau gurile cusute, in timp ce altii aveau membrele cusute de corp. Cei mai multi erau morti, iar cei care inca traiau inca, implorau sa fie ucisi pentru a scapa de durere.

LaLaurie a reusit sa fuga inainte sa fie acuzata si nu a fost niciodata gasita.

Sursa foto: murderpedia

9. Ilse Koch

Cunoscuta si ca „Vrajitoarea de la Buchenwald” din cauza cruzimii cu care trata detinutii, Ilse Koch a fost sotia lui Karl Koch, comandantul lagarului de concetrare Buchenwald. A reusit insa sa il depaseasca prin comportamentul depravat, cruzimea, tratamentul inuman si lipsa de respect pentru viata umana.

Se folosea, de exemplu, de sexualitatea sa si se plimba goala prin lagar; iar daca vreun detinut indraznea sa o priveasca, era executat pe loc. De asemnea, Ilse Koch avea o pasiune iesita din comun: obisnuia sa selecteze detinutii cu tatuaje interesante, sa ii execute si sa isi confectioneze cin pielea lor lampi.

Dupa razboi a fost arestata si inchisa sub diferite acuzatii. Se spanzura in celula sa in 1967, aparent chinuita de remuscari.

Citeste si:
Latura sinistra a artei! Lucruri bizare realizate din CORPUL UMAN
Latura sinistra a artei!...

Sursa foto: Wikipedia.org

8. Shiro Ishii

Ishii era microbiologist si locotent general al Unitatii 731, o unitate speciala a Armatei Imperiale Japoneze din timpului celui de-al doilea razboi Sino. Nascut in satul Shibayama din districtul Sanbu, Prefectura Chiba, Ishii a studiat medicina la Universitatea Imperiala din Kyoto. In 1932 a inceput primele experimente in cadrul unui proiect al armatei japoneze. In 1936 a fost formata Unitatea 731, iar Ishii a construit un complex urias compus din 150 de cladiri.

Printre numeroasele atrocitati savarsite de Ishii, alaturi de altii membrii ai Unitatii, se numara vivisectiile (n.r. disectie, experienta pe un animal viu in scopuri stiintifice) unor oameni, inclusiv a femeilor insarcinate, amputarea membrelor unor prizonieri si reintegrarea acestora in alte zone ale corpului. Prizonierii mai erau injectati cu diferiti virusi pentru a li se studia efectele sau erau folositi pentru a testa grenadele. Pentru a studia efectul bolilor cu transmitere sexuala, prizonierii erau infectati cu sifilis sau gonoree prin viol.

Citeste si:
Dosarele sangeroase ale istoriei II - 10 femei MALEFICE
Dosarele sangeroase ale...

Pentru ca a primit imunitate de la Fortele Armate de Ocupatie la sfarsitul razboiului, Ishii nu a fost niciodată condamnat pentru crimele lui si a murit la 67 de ani de cancer.

Sursa foto: Wikipedia.org

7. Ivan al IV-lea al Rusiei

Ivan al IV-lea al Rusiei, cunoscut si ca Ivan cel Groaznic, a fost duce al Moscovei in perioada 1533 – 1547. A fost, de asemnea, primul conducator al Rusiei care si-a luat titlul de „tar”.

In 1570, Ivan traia cu convingerea ca elita orasului Novgorod planuia sa fuga in Polonia si a pornit cu armata spre oras pentru a-i impiedica. Soldatii lui Ivan au ridicat ziduri in jurul orasului pentru a-i impiedica pe locuitorii sai sa evaeze. In fiecare zi, in jur de 500 – 1.000 de oameni erau capturati si torturati in fata lui Ivan si a fiului sau.

In 1581, Ivan si-a batut nora insarcinata pentru ca nu era imbracata decent, provocandu-i un avort spontan. Afland de acest lucru, fiul si-a infruntat tatal provocand o cearta cumplita. Ivan cel Groaznic si-a lovit in cap fiul cu sceptrul sau, ucigandu-l (accidental)

Citeste si:
Ucigasi FARA mila! TOP 10 cei mai SANGEROSI dictatori din istorie
Ucigasi FARA mila! TOP 10 cei...

Sursa foto: Wikipedia.org

6. Oliver Cromwell

Cucerirea „crowelliana” a Irlandei, din 1649 – 1653) se refera la recucerirea Irlandei de catre fortele Parlamentului Englez, conduse de Oliver Cromwell, in timpul Razboiului celor Trei Regate. Una din consecintele razboiului a fost moartea a peste 200.000 de civili din cauza foametei si a bolilor raspandite in timpul razboiului, in timp ce alti 50.000 de irlandezi au fost luat sclavi.

Desi a murit in 1658, Oliver Cromwell a fost atat de urat incat, in 1661, cadavrul sau a fost exhumat si executat post-mortem – corpul sau neinsufletit a fost legat in lanturi la Tyburn si a fost dezmembrat, in timp ce ramasitele sale au fost aruncate intr-o groapa. Capul sau a fost infipt intr-un tarus si expus in fata unei cladirii timp de 20 de ani.

Sursa foto: Wikipedia.org

Citeste si:
Oameni malefici ai tuturor timpurilor
Oameni malefici  ai tuturor...

5. Jiang Qing

Jiang Qing a fost sotia lui Mao Tse-tung, dictatorul comunist al Chinei. Jiang Qing ocupa functia de presedinte al Partidului Comunist si se crede ca a fost responsabila de Revolutia Culturala a Chinei.

In timpul Revolutiei, majoritatea activitatilor economice din China au fost oprite si multe cladiri sitorice, artefacte, antichitati, carti sau picturi au fost distruse de catre Garzile Rosii. In cei 10 ani de „revolutie culturala”, sistemul de invatamant s-a prabusit, iar milioane de oameni au fost persecutati. Intelectualii au fost trimisi in lagare, in timp ce milioane de oameni au fost mutati fortat. In cei mai sangerosi ani ai revolutiei, intre 1966 si 1969, aproximativ 500.000 de oameni au fost ucisi. Alte date estimeaza ca, din cei 36 de milioane de oameni persecutati, 3 milioane au fost ucisi.

Sursa foto: Wikipedia.org

4. Pol Pot

Pol Pot a fost conducatorul organizatiei „Khmerii Rosii” si prim-ministrul Cambodgiei intre 1976 si 1979. In timpul regimului sau, Pol Pot a impus o versiune extrema a unui comunism agrara. Cu alte cuvinte, locuitorii de la oras erau mutati la tara si fortati sa lucreze in cadrul unor ferme colective pentru proiecte de munca impuse.

Munca in conditii inumane, sclavia, malnutritia, ingrijirile medicale proaste au ucis aproximativ 2 milioane de combodgieni, adica o treime din populatie.

Oraganizatia „Khmerii Rosii” a comis executii in masa in locuri cunoscute sub denumirea de „Campurile mortii”. Cei ucisi erau ingropati in gropi comunale. Pentru a pastra munitia, cele mai multe executii erau realizate cu bete, topoare sau bete de bambus ascutite.

Sursa foto: Wikipedia.org

3. Heinrich Himmler

Heinrich Himmler, arhitectul Holocaustului si al „solutiei finale”, este considerat unul dintre cei mai mari criminali in masa din istorie. Fondator si comandant al lagarelor de concentrare naziste, Himmler a jucat un rol important si a avut o raspundere insemnata la exterminarea a milioane de oameni. In incercarea de a creea o rasa ariana superioara, Himmler a eliminat orice considera a fi inferior, de la evrei, tigani pana la homosexuali si comunisti.

Capturat la finalul razboiului, Himmler a fost uimit cand, in timpul procesului, a fost tratat ca si criminal de razboi. La scurt timp, si-a luat viata zdrobind o capsula de cianura intre dinti.

Sursa foto: Wikipedia.org

2. Adolf Hitler

Ura rasiala a lui Adolf Hitler si politica de cucerire teritoriala pe care a dus-o s-a soldat cu uciderea a cateva zeci de milioane de persoane. Cel mai dramatic eveniment, insa, este genocidul a peste sase milioane de evrei, cunoscut si ca Holocaustul.

„Arbeit macht frei” (Munca te elibereaza) statea scris la intrarea in lagarele de concentrare si exterminare. Este greu de spus insa de ce anume te elibera. Odata intrati in lagare, detinutii erau obligati sa renunte la toate obiectele personale si la identitatea lor. Erau etichetati si deveneau un simplu numar inscris intr-un catalog. Peste cinci milioane de evrei au fost ucisi numai pe teritoriul Poloniei si peste un milion in Uniunea Sovietica. Alte cateva sute de mii au murit in Franta, Olanda sau Iugoslavia in incercarea de a aplica „solutia finala a problemei evreiesti”.

Sursa foto: Wikipedia.org

1. Iosif Stalin

De numele lui Stalin, cel mai sadic om din istorie, se leaga aproximativ intre 10 si 60 de milioane de oameni morti. Cele mai multe victime au fost facute in timpul regimului sau de epurare in care orice persoana considerata inamicul statului era „indepartata”, ceea ce se traducea, de cele mai multe ori, prin arestarea, intemnitarea si asasinarea celui acuzat.

Gulagul (lagarele de munca fortata) era un alt mecanism de represiune a opozitiei. In Gulag, detinutii, de cele mai multe ori politici, erau fortati sa munceasca in conditii inumane. Taiatul de copaci si mineritul erau cele mai obisnuite activitati, dar si cele mai dure. In minele din Gulag, norma unei singure persoane era de 13 tone de minereu pe zi. Daca aceasta cota nu era atinsa, ratia de hrana, care era oricum insuficienta, era micsorata. De cele mai multe ori, hrana reprezenta doar o bucata de paine de proasta calitate. De asemenea, detinutii nu erau imbracati corespunzator, nu beneficiau de ingrijire medicala si erau coplesiti de munca. Neindeplinirea normelor zilnice de munca sau refuzul de a iesi la munca se pedepsea cu carcera, tortura sau impuscare. De fapt, in unele lagare se practica „selectia”, ceea ce insemna ca, atunci cand prizonierii se incolonau, ultimul sosit era impuscat pentru a fi dat drept exemplu pentru ceilalti detinuti.

Sursa foto: Wikipedia.org

Sursa foto main: Shutterstock


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.