Se spune ca un lider respectat trebuie sa aiba compasiune si sa-si iubeasca tara si cetatenii ei. Iata zece dictatori care nu au tinut cont de aceste calitati si au lasat doar cadavre in urma lor.

Yakubu Gowon

Yakubu Gowon a condus Nigeria intre 1966 si 1975. Dictatorul este responsabil de moartea a 1,1 milioane de oameni, care si-au pierdut viata intr-un razboi care a durat aproape 30 de luni, scrie adevarul.ro.

Kim Il Sung

Kim Il Sung a condus Coreea de Nord de la fondarea statului, in 1948, pana la moartea sa, in 1994. De-a lungul sederii sale in fruntea tarii, a fost responsabil de moartea a peste 1,6 milioane de nord-coreeni.

Mengistu Haile Mariam

Mariam a condus Ethiopia intre 1974 si 1991. Dictatorul a fost acuzat de genocid, unii experti afirmand ca ethiopianul ar fi responsabil pentru moartea a peste doua milioane de oameni.

Pol Pot

Pol Pot este considerat vinovat pentru moartea a peste doua milioane de cambodgieni. In anii in care a condus Cambodgia, intre 1963-1981, liderul a executat peste 2,5 milioane de oameni care nu au fost de acord cu dictatura groazei instituita de el.

Citeste continuarea pe 9am.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.