Pe 25 mai, Muzeul Bang&Olufsen si-a deschis pentru prima data portile pentru public.

Bang & Olufsen inaugureaza deschiderea primului muzeu, care se doreste inca de la inceput a fi inovator si plin de solutii muti-media, toate cu scopul de a putea spune cat mai facil istoria din spatele celei mai mari marci din industria audio/video – Bang & Olufsen.

Pe 25 mai, Muzeul Bang & Olufsen si-a deschis pentru prima data portile pentru public. Aflat in Struer, Danemarca, orasul natal al companiei, "muzeul va ilustra intreaga poveste Bang & Olufsen - de la debutul umil din 1925, pana in secolul al XXI-lea, cand a devenit o emblema a calitatii si a rafinamentului” declara Peter Thostrup, Vice-Preaedinte Bang & Olufsen.

"Asemenea companiei, muzeul va avea radacinile adanc implantate in comunitatea locala si a sa istorie, pastrand deopotriva perspectivele internationale deschise. Expozitiile vor evolua mereu facand uz de capacitatiile multimedia si de tehnologia interactiva pe care o avem. Astfel, vom putea prezenta Bang & Olufsen dintr-o perspectiva din care putem admira primele realizari tehnologice ale anilor 1920 si inceputurile erei media din 1950 pana in prezent. Accentul va fi pus pe extraordinarele creatii Bang & Olufsen din fiecare etapa. Muzeul beneficiaza de proiectii care ilustreaza elemente de colectie din arhivele noastre precum carti postale, postere, cataloage, broasuri, imagini si filme”, afirma directorul muzeului, Torben Holmes.

„Ne dorim ca expozitiile prezente sa fie intr-o permanenta rotatie, astfel incat sa le putem oferi pentru anumite perioade de timp tuturor muzeelor din lume interesate de tehnologie, design si istoria celei mai mari marci audio/video”

Costul construirii Muzeului Bang & Olufsen a fost de peste 5 milioane de euro, jumatate din acesti bani fiind donati catre muzeu de co-fondatorul Bang & Olufsen, Peter Bang si de sotia acestuia, Kirsten Bang.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.