Yuppy25 Iunie 2012de Violeta Olteanu

Lectura de un minut

Cu siguranta, dupa orice petrecere sau eveniment pe care il organizam, raman sticle neterminate de vin. De curand, am aflat cum putem valorifica “resturile” de vin si m-am gandit sa share-uiesc cateva tips-uri cu voi:

1. Il inghetam

Contrar regulilor stiintifice (conform carora alcoolul nu ingheata), vinul ingheata. Oricine a pus o sticla de sampanie la congelator sa o racoreasca un pic, stie despre ce e vorba… Cuburile de vin inghetat pot fi folosite la dizolvarea particulelor ramase in tavile sau tigaile in care s-a gatit. E ideal sa fie folosite inainte de a prepara sosuri mai speciale, pentru a elimina orice ar putea influenta gustul final al mancarii.

2. Gatim cu ele

Cu resturile de vin adica. Stim cu totii ca anumite mancaruri gatite cu vin au o aroma speciala, asa ca merita sa pastram resturile la rece pentru cand ni se face pofta de o friptura aromata de pui, vita sau curcan. (Vinul poate fi folosit si la prepararea dressing-urilor pentru salate). A, si o sa scot din maneca un site foarte simpatic - Food and Wine Pairing - care o sa va prinda bine cand aveti nevoie de inspiratie pentru asortarea perfecta a vinului cu preparatele gatite sau comandate.

Citeste si:
Platforma care te ajută să vizitezi crame viticole românești din...
Platforma care te ajută să...

3. Facem jeleu

O budinca de vin, mmm. E nevoie de o sticla de vin (pot fi amestecate chiar mai multe soiuri) pentru un jelly delicios. Aici puteti invata cum se prepara: How to make Wine Jelly

Citeste continuarea pe: barstein.ro

Citeste si:
10+ incercari de a transforma mancarea in opera de arta, esuate lament
10+ incercari de a transforma...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.