In incercarea de a-ti imbunatati viata sexuala, poti face exact contrariul.

In incercarea de a-ti imbunatati viata sexuala, poti face exact contrariul: sa o distrugi. Iar pentru asta nu e nevoie de prea mult efort.. Simplul fapt ca intelegi gresit anumite lucruri sau ca procedezi incorect in unele situatii, iti poate afecta vizibil relatia cu partenera de viata.

Probabil ca daca ar exista o pilula minune care ar 'vindeca' fiecare gafa pe care o facem, am trai linistiti si ne-am plictisi de prea mult bine. Dar, cum asa ceva inca nu s-a inventat, iata 7 obstacole de evitat pentru ca viata ta sexuala sa ramana pe drumul cel bun.

1. Te compari cu alte persoane

Sexualitatea nu este tocmai cel mai subiectiv aspect al experientei umane, dar trebuie sa iti creezi propria identitate din acest punct de vedere. Uita de revistele cu teste care iti calculeaza rata geloziei sau pe cea infidelitatii si nu cere prietenilor mai multe sfaturi decat ai avea nevoie pentru a fi stapanul propriei relatii de cuplu. In fond, ceea ce iti spun altii pot fi inventii aruncate din dorinta de a epata... Mai cu seama cand vine vorba despre orgoliul masculin.

2. Iti ignori corpul

Concentreaza-te mai mult asupra ta si a persoanei cu care faci sex. Doar asa puteti descoperi exact ce va place si gasi numeroase cai de a ajunge unde va doriti. Daca ai complexe legate de corpul tau, scapa rapid de ele, pentru ca 'atacurile' zilnice, mediatice sau nu, cu franturi despre ceea ce se presupune ca inseamna frumusetea, nu duc decat la crearea unor idealuri exacerbate. Sexualitatea pentru tine exista in masura in care exista fiecare parte a corpului tau, asa ca incearca sa te respecti mai mult.

3. Actionezi conform opiniilor 'avizate'

Daca vrei cu tot dinadinsul sa iti ratezi viata sexuala, apleaca urechea la sfaturile 'expertilor'. Nu spune nimeni ca persoanele cu experienta in domeniu nu au nimic de oferit la nivel teoretic, dar sexualitatea este atata de nuantata, incat nu iti poate spune altcineva ce ar fi bine sa faci pentru tine. Totul se reduce la propria intimitate si ar trebui sa actionezi mai mult ca oricand din punctul tau de vedere.

4. Nu esti suficient de atent

Citeste si:
Noi game de îngrijire corporală potrivite pentru atmosfera festivă
Noi game de îngrijire...

Problema multor cupluri este ca uita cum au inceput sa construiasca relatia in care se afla. Daca la inceput tineai cont de cele mai mici detalii in incercarea de a interesa pe cineva, de cand ai observat ca totul decurge conform planului, te-ai culcat pe-o ureche... De la nastere pana la moarte corpul nostru se schimba in permanenta; de ce nu s-ar schimba si ceea ce tine de sexualitate? Cand insa te complaci, iti creezi obiceiuri si nu mai esti atent la propriile nevoi, cu atat mai putin la cele ale partenerei tale, se produce ruptura pe care crezi ca incerci sa o eviti. Scopul este sa nu fii ignorant din punct de vedere sexual odata cu inaintarea in varsta. Evita rutina si nu devenii prea serios, chiar daca esti matur din multe puncte de vedere. Ar fi minunat sa iti permiti sa te simti liber oricand, cu atat mai mult in cuplu.

5. Confunzi distractia cu educatia

Citeste si:
6 cele mai comune fantezii sexuale
Top 6 cele mai comune...

Ignoranta nu poate duce la nimic bun, indiferent de situatie. Acest lucru se sustine prin nenumaratele cazuri de contaminare cu BTS, de exemplu. Nu uita niciodata de mijloacele de protectie si informeaza-te in permanenta, pentru ca se fac progrese de la o zi la alta in materie de sex (ex.: contraceptivele masculine). Apoi, daca tot aplici 10 pozitii sexuale la fiecare contact, afla, de pilda, cum ar putea reactiona partenera ta la anumiti stimuli si nu face nimic din ceea ce v-ar putea cauza. Majoritatea cartilor si articolelor despre sex sunt scrise de oameni cu cel putin doua calificari: arata bine si locuiesc in capitala unei tari in care ti-ai dori sa iti petreci vacanta de vara. Evita sa transformi o serie de sfaturi mai degraba superficiale in reguli de convietuire.

6. Faci din tantar, armasar

Sexul nu este mai important decat este! Si avand in vedere ca sexualitatea rezida momentan cam in toate aspectele vietii noastre, chiar nu e cazul sa duci totul la extrem. In fond, daca vrei sa schimbi ceva in viata ta sexuala, ar trebui sa schimbi probabil si alte elemente ale stilului tau de viata, asa cum si reciproca este valabila. Nu ignora sexul, dar nu il urca nici pe piedestal. Incearca sa fii echilibrat in tot ceea ce faci.

Citeste si:
Gabriela Cristea și Tavi Clonda, probleme în paradis! De la ce...
Gabriela Cristea și Tavi...

7. Te temi

Te temi de tristete, te temi ca ea ar putea sa sufere, te temi ca ceea ce gandesti ar putea fi in contradictie cu conceptiile ei, te temi sa nu te certi cu partenera ta, te temi ca te insala... Te temi de sex. Probabil pentru ca simti ca stii atat de putine in momentul in care, in contextul relatiei, cedezi controlul si devii vulnerabil. De multe ori ai tendinta sa faci supozitii si sa ajungi la concluzii false, care iti creeaza si alimenteaza starea de anxietate. In consecinta, refuzi sa vorbesti despre nemultumirile tale si contribui la racirea relatiei. De cele mai multe ori, teama este raspunsul tau, dar daca o lasi sa patrunda prea mult in relatie si sa anihileze pilonii increderii care o sustin, nu faci decat sa o expui pericolelor care ar distruge-o. Este important sa fii stapanul propriei persoane si sa nu cedezi libertatea care iti ofera garantia echilibrului.

Citeste si:
Sunt prostituata. Si ce daca?
Sunt prostituata. Si ce daca?

Articol de Torque


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.