Yuppy 19 Martie 2015 17:49
Atunci cand comanzi mancare la restaurant, exista numerosi factori care iti pot influenta decizia, cum ar fi, de pilda, locul pe care il alegi.

Psihologul Brian Wansink crede ca poti face alegeri mai sanatoase in functie de locul din restaurant pe care il alegi.

1. Alege un loc la fereastra
Potrivit lui Wansink, persoanele care au ales un loc la fereastra au fost mai tentate sa comande o salata decat cele care au stat mai in centrul restaurantului.

Cu toate acestea, Wansink avertizeaza ca atunci cand aveti pofta de ceva cu mai multe calorii sa nu va abtineti. Nu faceti decat sa amanati momentul. Mai tarziu veti considera ca meritati sa mancati o inghetata pentru ca ati mancat doar o salata la pranz.

2. Eviati mesele centrale daca nu vreti sa comandati desert

Potrivit cercetarii realizate de Brian Wansink, 73% dintre persoanele care au ales o masa centrala, in apropierea barului, au comandat desert.

3. Ambianta joaca un rol extrem de important

Potrivit cercetatorului, persoanele care au cinat in restaurante cu lumina slaba si muzica puternica au comandat mancare mai sanatoasa si cu mai putine calorii.

Mai multe trucuri puteti citi aici.

Credeti ca functioneaza aceste metode?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.