Yuppy 23 Mai 2019 13:53
O sculptura in marimea naturala a unei balene, expusa la intrarea acvariului Monterey Bay din San Francisco, a fost inscrisa in Cartea Recordurilor, fiind cea mai mare sculptura facuta vreodata din materiale de plastic. 


Lucrarea a fost facuta pentru a trage un semnal de alarma privind poluarea din oceane si materialele plastice aruncate in mare. Aceasta este facuta in intregime din materiale reciclabile - sticle de plastic, jucarii refolosite, cutii de lapte si multe altele.

Sculptura reprezinta o balena in marime naturala si masoara 25 de metri lungime, aproape 8 metri latime si atinge aproape 4 metri in inaltime. A fost realizata de artistii locali Joel Dean Stockdill si Yustina Salnikova si a fost o incercare de a surprinde cat mai real totul.

"La fiecare noua minute peste 135 de kilograme de materiale de plastic - greutatea unei balene albastre - ajung in ocean. Pentru a atrage atentia asupra acestei probleme enorme, am construit aceasta sculptura pentru a o face cunoscuta si pentru a educa oamenii", a declarat un reprezentant al centrului acvatic a completat, conform UPI:

Cartea Recordurilor - Guiness World Record - a pus la dispozitie un video in care se vede intregul proces de realizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.