Experientele de tip safari au devenit un lux pe care cei mai multi dintre noi nu si-l pot permite. Exista insa si cateva optiuni mai ieftine pentru cei care isi doresc cu adevarat sa traiasca o astfel de experienta.

Experientele de tip safari au devenit un lux pe care cei mai multi dintre noi nu si-l pot permite. De cele mai multe ori aceste incursiuni in salbaticie, care ofera turistului posibilitatea de a se caza in hoteluri luxoase, de a fotografia si admira animalele in mediul natural si de a se plimba zile intregi cu masina, elicopterul sau… balonul, costa atat de mult incat un imprumut cu ipoteca poate, dar doar “poate”, ar acoperi toate cheltuielile.

Acest segment turistic, specific Africii, a capatat o amploare destul de mare, dar a devenit si extrem de exclusivist. O singura zi de safari costa intre 800 si 1.000 de euro – este adevarat insa ca hotelurile specializate (in general lodge-uri, cabanute sau complex de cazare excentrice) se afla in topul celor mai luxoase hoteluri ale lumii.

Serviciile sunt de cea mai buna calitate, optiunile de petrecere a timpului liber sunt practic nelimitate, iar facilitatile turistice sunt dintre cele mai moderne. Exista insa si cateva posibilitati mai ieftine pentru cei care isi doresc cu adevarat sa traiasca o astfel de experienta. Este adevarat ca reducerea cheltuielilor inseamna, de cele mai multe ori, compromisul confortului, rezervarea din timp a locurilor sau petrecerea vacantei in afara sezonului turistic. Recomandarile sunt destul de simple: daca vreti sa va aventurati fara sa va vindeti in prealabil casa, calatoriti in afara sezonului, faceti rezervari din timp direct de la hoteluri si agenti economici, alegeti spatiile de cazare in aer liber (cabanute sau corturi), negociati si, daca aveti curaj, aventurati-va singuri in jungla, cu o masina inchiriata si cu un ghid platit. Conform specialistilor de la Travel&Leisure, astfel veti putea reduce costurile cu 300, 400 de euro de persoana. Iata cateva dintre cele mai accesibile experiente safari – accesibile macar din punct de vedere financiar.

Africa de Sud

Cea mai buna strategie pentru un safari convenabil in Africa de Sud este aceea de a calatori in afara sezonului turistic, cand preturile scad, iar agentii economici sunt dispusi sa ofere aceleasi servicii la preturi cu mult mai mici. Din mai pana in septembrie, Africa de Sud se afla in sezonul ploios… Ceea ce multi nu stiu este ca ploaia cade mai ales pe coasta si mai putin in interiorul continentului, unde totul ramane uscat. Samara Private Game Reserve este un complex hotelier aflat in regiunea Karoo care ofera cazare (cu programe, masa si activitati safari incluse) pentru 165 de euro pe noapte de persoana (in perioada mai-iulie 2008). Un pret cu mult mai mic decat cele practicate in plin sezon turistic in spatii de cazare similare. Mai multe detalii gasiti aici.

Zambia

In cazul Zambiei, una dintre modalitatile de reducere a costurilor este apelarea la serviciile micilor investitori locali. Astfel, John si Carol Coppinger au devenit celebri pentru circuitele organizate de ani de zile aici, in regim privat. Pentru sapte zile de safari (cazare, masa, transport si o excursie cu elicopterul – toate incluse) veti plati 3.000 de euro. Asta in conditiile in care firmele mari percep tarife cu cel putin 300, 500 de euro mai mari pentru exact aceleasi servicii. Mai multe detalii gasiti aici.

Citeste si:
Se schimbă cursul războiului? Israelul, acuzat de genocid de Africa...
Se schimbă cursul războiului?...

Botswana, Namibia si Africa de Sud

Sa iti conduci singur masina si sa ai astfel parte de o veritabila experienta safari este mult mai simplu decat iti inchipui. Chiar daca aceasta varianta pare cel putin nebuneasca la prima vedere, lucrurile nu stau chiar asa. Dovada: mii de turisti inchiriaza masini de la Johannesburg spre exemplu si conduc singuri pana in Kruger National Park – aflat la o distanta de trei ore. Atat in Botswana, Namibia cat si in Africa de Sud drumurile sunt foarte bune si sigure, iar condusul este o placere tinand cont de faptul ca nu exista distante mari intre orase. Mai multe despre aceasta optiune gasiti aici.

Tanzania

Pentru unii condusul unei masini in tari necunoscute poate fi un lucru destul de… intimidant. In Tanzania insa poti inchiria atat masina cat si soferul, care va indeplini si rolul de ghid. Transportul se face cu masini de teren 4x4, opririle sunt optionale si la discretia turistului iar programul ti-l faci singur in functie de preferinte. Optand pentru un astfel de ghid – sofer – proprietar de masina (persoana angajata la randul ei de o firma prestatoare de astfel de servicii), vei economisi aproximativ 400 de euro. Mai multe detalii gasesti aici.

Citeste si:
Dacia ar putea fi repoziționată ca rival pentru Jeep în Europa
Dacia ar putea fi...

Sursa: lazy.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.