Sa vedem pe cine dam vina pentru obiceiurile proaste ale generatiilor vedetofile de azi si maine!

Vedetele: idoli indoielnici

Pe 16 august incepe sezonul doi din aclamatul serial “Mad Men”, indragit de critici pentru scenariul realist despre viata in American anilor ‘60 si deja renumit pentru tigarile fumate-n lant pe parcursul primului sezon. In contextul in care moda la Hollywood este sa descurajeze aparitia starurilor cu tigara-n mana pe ecran, exceptia asta de la regula este posibila doar pentru ca, unu la mana, pe vremea aia, fumatul inca nu era interzis nicaieri si, doi, pentru ca actorii fumeaza, de fapt, tigari “sanatoase” marca Ecstasy, un amestec de ierburi fara nicotina, fara tutun, fara risc. Asta dupa ce se striga “Motor!”. Dar oare cum stau lucrurile atunci cand celebritatile scapa din lumina reflectoarelor? Oare simbolurile frumusetii, mai mult sau mai putin retusate, nu se dedau la fumat si alte activitati daunatoare – intre o ora de cardio la sala si o salata Cesar la brunch? Sa vedem pe cine dam vina pentru obiceiurile proaste ale generatiilor vedetofile de azi si maine!

Fumeaza!
O stire recent aparuta in revista britanica “Now” anunta ca Madonna (50) si-a mituit fiica, pe micuta Lourdes (12) pentru a-i opri in fasa cheful de fumat. Evident, nu toata lumea e obsedat de sanatate, dieta si viata fara de moarte ca ea, iar printre vedetele care ar fi Babe Cloante fara detartraj regulat se numara fumatorii inraiti Jennifer Aniston, Kate Hudson, Lindsay Lohan, Sarah Jessica Parker s.a..

Intr-un articol publicat pe 15 iulie, dupa o evaluare a plajei de posibili acuzati, Examiner.com a decis sa-l scoata la inaintare pe Robert Pattinson ca fumator “exemplar”. Ideea, nu total ilogica de altfel, era ca starurile ar trebui sa se abtina de la obiceiuri nesanatoase, de dragul fanilor – care, in cazul britanicului, sunt atat de obsedati de idolul lor incat ii imita alegerile en gros, bune, rele, fara numar! Cat de responsabil este Rob de soarta maimutelor fanatice lipsite de liber arbitru pe caz de...dragoste?! Sunt curioasa ce parere aveti!

Citeste si:
Gigi Becali, declarații total neașteptate despre situația lui...
Gigi Becali, declarații total...

Fac ménage à trois!
O stiti de Tilda Swinton? Scotiana cu infatisare androgina, eterica, faimoasa de cand cu rolul ingerului Gabriel din “Constantine”, cea care a fost colega de scoala cu Printesa Diana si i-a inspirat pe designerii olandezi Viktor si Rolf sa creeze o intreaga colectie cu ea ca muza. Ei bine, tipa traieste – Dumnezeule mare, la asta chiar nu ne asteptam! – neconventional. Face naveta intre viata de mama si sotie sub acoperisul dramaturgului John Byrne (69), alaturi de gemenii lor, Honor si Xavier – si timpul dedicat legaturii extraconjugale cu pictorul neo-zeelandez Sandro Kopp (31). Norocoasa femeie, dupa cum ea singura se proclama, isi lauda iubitii pentru ingaduinta lor: “O situatie de genul asta nu poate sta in picioare decat cu niste barbati extraordinari”.

Citeste si:
Madonna vrea să se întâlnească cu papa Francisc
Motivul pentru care Madonna...

Altii ca ea, doar artisti decedati (scriitorul Jack Kerouac, fotograful Lee Miller, si scriitoarea Anaïs Nin, a carei pasiune fata de cuplul June si Henry Miller a a dus la o ecranizare de succes, in 1990, “Henry & June”) si personaje fictive (Cristina, jucata de Scarlett Johansson in filmul lui Woody Allen de anul trecut, “Vicky Cristina Barcelona”). Evident, raritatea unei asemenea variatiuni nonconformiste pe ideea monogamiei nu inseamna neaparat ca alte vedete nu practica sportul, ocazional – si nici nu o condamna din start pe Tilda la focul Ghenei. Sincera sa fiu, componenta imorala din ecuatia asta imi scapa, dar poate “triunghiul amoros” intra sub incidenta vreunei etici cunoscute voua...

Se drogheaza!
Acum, sa intru si pe teritoriu batatorit si ras-batatorit: droguri (de gravitate dovedita, nu ma refer aici la marijuana, ci la lantul desertaciunilor: consum-dependenta-moarte). Ce au in comun Kate Moss, Amy Winehouse, Peter Doherty si, de partea cealalta a Atlanticului, Lindsay Lohan, Paris Hilton, Mischa Barton? Toate sunt staruri care au avut probleme cu legea din cauza indecentului lor obicei – evident, cochetarea cu abuzul de susbstante nu se limiteaza la celebritatile prinse in flagrant, pentru ca drogurile, se stie, sunt modalitatea numarul 1 de evadare din stresul zilnic al lumii moderne. Si cine e mai stresat ca VIP-ul din ochiul public?

Citeste si:
Iulia Albu și-a scos colții! Ce a putut spune despre Andreea...
Iulia Albu și-a scos colții!...

Studii ca cel realizat de Boon si Lomore in 2001 trag un semnal de alarma cu statisticile idolatrizarii starurilor de catre adolescentii maleabili: 75% din tineri au recunoscut, pentru cei doi oameni de stiinta, ca au fost atrasi puternic de o celebritate, iar 59% din sampling-ul studiat au fost chiar influentati comportamental de idolii lor. Insa, gratie paparazzi-lor, cronicari neobositi ai realitatii sordide, imaginile vedetelor prinse cu prafuri la nari ies nemiloase si ne-lucrate, si mai ales neatragatoare!

Se joaca cu greutatea!
Pana acum cred ca am vazut cu totii bratele Madonnei care-au fulgerat prin lumea virtuala cu efecte comparabile doar cu tactica pamantului parjolit! In marea de carcotasi dezgustati la unison nu putine au fost vocile care au tinut sa lege inestetica stare a membrelor cvincvagenarei cu obsesia ei pentru gimnastica. Intr-adevar, exista si asa ceva, dependenta de endorfinele pompate in corp cand facem exercitii fizice – doctorii o numesc “dependenta pozitiva” pentru a o diferentia de surorile vitrege, sex, droguri si alcool.

Citeste si:
Top 5 zodii care mănâncă mult și nu se îngrașă
Top 5 zodii care mănâncă mult...

La vedete, dependenta asta intra in vigoare de voie (mai rar), dar mai ales de nevoie: fie dupa o perioada de binge (indopare) cand incep atacurile de panica dinaintea vreunui eveniment care trebuie onorat cu o rochie de gala si silueta aferenta, fie pentru un rol. Cazul Madonnei trebuie studiat sub lupa intr-o categorie aparte – extenuare fizica obsesiv-compulsiva pentru contracararea... propriului ceas biologic!

Victimele asa-numitului fenomen al dietei “yo-yo”, pe fond nervos, sunt arhicunoscute, doar ca relatia lor disfunctionala cu mancarea nu iese neaparat in evidenta ca o problema serioasa: urmariti-l pe Matthew Perry de-a lungul sezoanelor serialului “Friends”, de exemplu, unde fluctuatiile de greutate bat la ochi. Kelly Clarkson, Jennifer Love-Hewitt, chiar si Jessica Simpson – pana la un punct mai de bun simt – se lasa din cand in cand ademenite pe calea pranzaniei!

Din celalalt trend fac parte actorii care, profesionalisti pana la capat, isi rationalizeaza surprizele indicate de cantar: Russell Crowe s-a ingrasat pe-o dieta de cheesburgeri cu aproximativ 30 de kilograme pentru rolul din “Body of Lies”, Christian Bale a slabit cu un mar si o conserva de ton pe zi tot atatea kilograme pentru “The Machinist”! Tobey “Spider-Man” Maguire a trecut de la supererou musculos la jocheul subnutrit al lui “Seabiscuit”, iar Jared Leto a facut tranzitia de la drogatul din “Recviem pentru un vis” la ucigasul supraponderal al lui Lennon, in “Chapter 27”. Jared a slabit ulterior, ca orice vedeta rock/actor carismatic care se respecta... si s-a ales cu guta de pe urma experientei!

Un articol de: Ioanina

Kudika.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.