De asemenea, se anunta debutul francizei “Disney Fairies".

De asemenea, se anunta debutul francizei “Disney Fairies".

Pe 8 aprilie 2008, la New York, Studiourile Walt Disney au prezentat o lista diversa si ambitioasa, incluzand 10 noi lung-metraje de animatie produse de Walt Disney si Pixar Animation Studios, care urmeaza a fi lansate pana in anul 2012. Prezentarea a fost realizata in cadrul unei conferinte de presa organizate de Dick Cook, Presedinte al Walt Disney Studios, si John Lasseter, director de creatie pentru Walt Disney si Pixar Animation Studios.

Lista include filme noi, realizate de echipele de inalta tinuta de la Disney si Pixar si interpretate vocal de mari celebritati, precum John Travolta si Miley Cyrus (“Bolt”), Reese Witherspoon, Billy Connolly si Emma Thompson (“The Bear and the Bow”), Anika Noni Rose si John Goodman (“The Princess and the Frog”), dar si revenirea unor vedete precum Tom Hanks, Tim Allen si restul echipei care a realizat dublajul pentru “Toy Story” (“Toy Story 3”). Lista noilor lung-metraje de animatie include sase filme noi de la Pixar Animation Studios, patru de la Walt Disney Animation Studios si primele patru productii din “Disney Fairies”, o serie de filme realizate, in franciza, de DisneyToon Studios si prezentate direct pe DVD. Franciza va debuta anul acesta, odata cu lansarea filmului Disney “Bolt”. Toate lung-metrajele de animatie de la Disney si Pixar vor fi prezentate in formatul performant Disney Digital 3-D™. in plus, noi versiuni convertite in 3-D ale unor productii clasice indragite, precum “Toy Story” si “Toy Story 2”, vor fi lansate in 2009 si respectiv 2010.

Printre lung-metrajele de animatie care urmeaza sa se lanseze in 2008 se numara: “WALL•E” (Pixar), realizat de regizorul/scenaristul premiat cu Oscar® Andrew Stanton (“Finding Nemo”), avand premiera in Romania pe 29 august 2008; “Bolt” (Disney), realizat de noua si talentata echipa de regie formata din Chris Williams si Byron Howard, urmand sa se lanseze in SUA pe 26 noiembrie, si “Tinker Bell”, in format Disney DVD si Blu-ray, prima dintr-o noua serie de francize prezentand povesti originale, derulate in lumea Zanelor, cu lansarea pe 28 octombrie. Lista lung-metrajelor de animatie pe care Studioul urmeaza sa le lanseze in 2009 include, in vara, lansarea primului lung-metraj 3-D de la Pixar, “Up”, semnat de regizorul Pete Docter (“Monsters, Inc.”) si co-regizorul Bob Peterson; de Craciun urmeaza sa fie lansata povestea originala de animatie “The Princess and the Frog”, realizata de renumitii regizori-veterani ai Studiourilor Disney, John Musker si Ron Clements (“Little Mermaid,” “Aladdin,” “Hercules,”), iar "Tinker Bell North of Never Land" (titlu inca in lucru) urmeaza sa fie lansat pe Disney DVD si Blu-ray.

Citeste si:
Dincolo de necunoscut este o lume nouă care freamătă de viață!...
Dincolo de necunoscut este o...

2010 va aduce mult-asteptata revenire a lui Buzz si Woody, caci in vara va fi lansata in format Disney Digital™ 3D productia Pixar “Toy Story 3”, in regia lui Lee Unkrich (“Finding Nemo,” “Monsters, Inc.”), iar de Craciun se va lansa versiunea Disney a basmului clasic “Rapunzel”, cu care isi va face debutul regizoral legenda animatiei Glen Keane, alaturi de partenerul sau de regie, Dean Wellins. Urmeaza lansarea Disney DVD si Blu-ray a productiei "Tinker Bell A Midsummer Storm" (titlu aflat in lucru).

in vara lui 2011, productia Pixar “Newt” va marca debutul regizoral al sound designer-ului Gary Rydstrom, multiplu laureat al Premiului Oscar. Craciunul acestui an va aduce primul basm de la Pixar, “The Bear and the Bow”, realizat de apreciata regizoare/scenarista Brenda Chapman (“The Prince of Egypt”). Tot in 2011 se va lansa pe Disney DVD si Blu-ray productia "Tinker Bell A Winter Story" (titlu inca in lucru). Anul 2012 va marca intoarcerea lui Lightning McQueen, a camionului Mater si a unei distributii internationale de masini indragite, alaturi de noi personaje, in productia Pixar “Cars 2”, in regia lui Brad Lewis (producatorul lui “Ratatouille”). Pentru Craciunul din 2012, Walt Disney Animation Studios a programat lansarea filmului “King of the Elves”, o adaptare a unei nuvele de Philip K. Dick, in regia lui Aaron Blaise si Robert Walker (“Brother Bear”).

Citeste si:
Cel putin 33 persoane au murit dupa ce un barbat ar fi dat foc la...
Cel putin 33 persoane au...

Comentand aceste anunturi, Cook a declarat: “Suntem cum nu se poate mai mandri si mai incantati de viitoarele noastre proiecte pentru lung-metraje. Avand atat de multe filme minunate in lucru, pe planseta si pe ecranul computerului, am considerat ca acesta este cel mai bun moment pentru a le prezenta cinefililor din intreaga lume ultimele noutati despre activitatea noastra. intr-un an in care studiourile noastre marcheaza a 80-a aniversare a lui Mickey Mouse, personajul cu care a inceput totul, momentul este mai propice ca oricand pentru a impartasi planurile noastre referitoare la viitorul animatiei. Avandu-i pe John Lasseter si Ed Catmull la carma eforturilor noastre de creatie, in Emeryville si in Burbank, consideram ca acesta este un moment extraordinar in istoria noastra.”

Lasseter a adaugat: “Este un moment uimitor pentru animatie, la Studiourile Disney si Pixar. Este extraordinar sa lucram la un grup de filme atat de diverse si de originale, cu o echipa de regizori-vedeta. in ceea ce priveste meseria mea, cel mai mult imi place ca pot sa lucrez – si la Disney, si la Pixar – cu regizori de film pasionati de proiectele lor si care sunt cei mai buni din bransa. Suntem incantati sa fortam limitele tehnologiei 3-D si animatiei pe computer, pentru a ne spune povestile in cel mai bun mod posibil. in acelasi timp, ne bazam pe trecutul nostru pentru a pune intr-o lumina si mai buna personaje memorabile, povesti originale care va tin cu sufletul la gura si lumi credibile. Walt Disney si echipa sa de creatie ne-au invatat sa combinam comedia cu emotia puternica si actiunea trepidanta in filmele noastre, iar acest grup de regizori incredibili contribuie la aceste proiecte cu toata originalitatea si sensibilitatea lor.”

Citeste si:
Netflix anunta noi programe de animatie pentru copii si familii din...
Netflix anunta noi programe...

GRILA DE LANSARI A PRODUCtIILOR WALT DISNEY ANIMATION STUDIOS/ PIXAR ANIMATION STUDIOS PENTRU 2008 – 2012:

2008:

WALL•E (Lansarea in Romania: 29 august 2008)
Pixar Animation Studios
Regizor/Scenarist: Andrew Stanton
Producator: Jim Morris
Co-Producator: Lindsey Collins
Sound si Designer pentru Vocea Personajelor: Ben Burtt
Compozitor: Thomas Newman, cu o melodie originala interpretata de Peter Gabriel
Vocile personajelor: Fred Willard, Jeff Garlin, Sigourney Weaver, John Ratzenberger, Kathy Najimy

Cum ar fi daca omenirea ar trebui sa plece de pe Pamant si cineva ar uita sa opreasca si ultimul robot? Scenaristul si regizorul premiat cu Oscar, Andrew Stanton (“Finding Nemo”), spiritele creatoare si geniile tehnice de la Pixar Animation Studios ii transporta pe cinefili intr-o galaxie nu foarte indepartata, pentru o noua comedie cosmica, animata pe computer, despre un robot foarte tenace, pe nume WALL•E.

Citeste si:
Gemenii imita personajele din Frozen: video amuzant
Surpriza de care a avut parte...

Dupa sute de ani petrecuti in singuratate, facand ceea ce fusese construit sa faca, WALL•E (prescurtarea pentru Waste Allocation Load Lifter Earth-Class – Ridicator de Deseuri – Clasa Pamant) isi descopera un nou scop in viata (pe langa colectionatul de flecustete) cand se intalneste cu un elegant robot de cautare, pe nume EVE. EVE isi da seama ca WALL•E a dat, accidental, peste cheia de care atarna viitorul planetei. Ea se grabeste sa se intoarca in spatiu pentru a raporta aceasta descoperire oamenilor (care au asteptat cu nerabdare vestea ca se pot intoarce acasa in siguranta). WALL•E o urmareste pe EVE prin toata galaxia si pune astfel in miscare una dintre cele mai incredibile aventuri comice aduse vreodata pe marele ecran.

In incredibila sa incursiune printr-un univers al viitorului, cu viziuni care nu au mai fost imaginate pana acum, WALL•E este insotit de o trupa hilara de personaje, printre care un gandac (animal de companie) si o intreaga echipa de roboti inadaptati, cu tot soiul de defectiuni.

BOLT
(Lansarea in SUA: 26 noiembrie 2008, Disney Digital 3-D™)
Walt Disney Animation Studios
Regizori: Chris Williams, Byron Howard
Producator: Clark Spencer
Vocile personajelor: John Travolta, Miley Cyrus, Susie Essman

Pentru super-cainele Bolt (vocea: John Travolta), fiecare zi este plina de aventuri, pericole si intrigi – cel putin pana cand se opreste camera de filmat. Cand aceasta vedeta canina a unui serial TV de mare succes este trimisa in mod accidental de la Hollywood la New York si astfel isi incepe cea mai mare aventura de pana acum: o calatorie in care strabate tara, traind doar in lumea reala. inarmat numai cu iluzia ca toate uluitoarele sale puteri sunt adevarate, dar beneficiind de ajutorul a doi tovarasi de drum neasteptati – Mittens (vocea: Susie Essman), o pisica de casa abandonata si destul de obosita, si hamsterul Rhino, care e obsedat de televizor si sta intr-o bila de plastic – Bolt descopera ca nu are nevoie de superputeri pentru a deveni un erou. Miley Cyrus (“Hannah Montana”) contribuie cu talentul sau vocal la conturarea rolul lui Penny, vedeta umana care apare alaturi de Bolt in serialul sau de televiziune.

TINKER BELL (Lansarea pe Disney DVD si Blu-ray: 28 octombrie 2008)
DisneyToon Studios
Regizor: Bradley Raymond
Producator: Jeannine Roussel

Patrundeti pe taramul magic al zanelor si faceti cunostinta cu incantatoarele fapturi din Pixie Hollow, care “hranesc natura” si schimba anotimpurile. Modificand culorile frunzelor, miscand o raza de soare ca sa topeasca zapada, trezind animalele care hiberneaza sau stropind niste lastari proaspeti cu putina apa, acesti specialisti in anotimpuri isi vad de treaba in regatul lor. Tinker Bell considera ca talentul ei de “zana-reparator” nu este la fel de deosebit sau de important ca talentul altor zanisoare. Dar cand Tink incearca sa se schimbe, nu creeaza decat dezastre! incurajata de prietenele ei, Rosetta, Silvermist, Fawn si Iridessa, Tink descopera ca rezolvarea problemelor ei sta exact in priceperea ei unica de a repara lucruri si afla ca, atunci cand este ea insasi, se pot intampla lucruri cu adevarat magice.

2009:

UP (Lansarea in SUA: 29 mai 2009, Disney Digital 3-D™)
Pixar Animation Studios
Regizor: Pete Docter
Co-Regizor: Bob Peterson
Producator: Jonas Rivera
Scenarist: Bob Peterson
Vocile personajelor: Ed Asner, Christopher Plummer, John Ratzenberger, Jordan Nagai

Echipa nominalizata la Oscar, formata din regizorul Pete Docter (“Monsters, Inc.”) si co-regizorul Bob Peterson, prezinta “Up”, o aventura plina de umor, care se va lansa in vara lui 2009.

Carl Fredricksen si-a petrecut toata viata visand sa exploreze lumea si sa-si traiasca viata din plin. Dar acum, la 78 de ani, viata pare sa fi trecut pe langa el... pana cand o mica interventie a sortii (si a lui Russell, un insistent explorator in varsta de 8 ani) ii ofera o noua perspectiva asupra vietii. “Up” poarta publicul intr-o incursiune extraordinara, in care neasteptatul duet va intalni teritorii salbatice, ticalosi aparuti ca din senin si tot soiul de fapturi din jungla.

Vara viitoare, cand veti avea chef de aventura, nu ratati “Up”!

TOY STORY in 3-D (Lansarea in SUA: 2 octombrie 2009)
Pixar Animation Studios
Regizor: John Lasseter
Producatori: Ralph Guggenheim, Bonnie Arnold
Compozitor: Randy Newman
Vocile personajelor: Tom Hanks, Tim Allen, Don Rickles, Jim Varney, Wallace Shawn, John Ratzenberger

Lansat initial de Walt Disney Pictures in 1995, “Toy Story” a fost primul lung-metraj de animatie realizat de Pixar Animation Studios si regizorul John Lasseter. Filmul a fost nominalizat la Oscar pentru “Cea mai buna partitura originala”, “Cea mai buna melodie originala” si “Cel mai bun scenariu original”. in plus, i-a adus lui Lasseter un premiu Oscar pentru Realizari Deosebite, “pentru dezvoltarea si aplicarea inspirata a tehnicilor care au facut posibila aparitia primului lung-metraj de animatie pe computer”. Versiunea 3-D a acestui film de referinta este supervizata personal de Lasseter, alaturi de apreciata sa echipa de adevarati vrajitori in ale tehnologiei, care se ocupa de toti pasii necesari in procesul de conversie.

THE PRINCESS AND THE FROG (Lansarea in SUA: de Craciun, in 2009)
Walt Disney Animation Studios
Regizori: John Musker, Ron Clements
Producator: Peter Del Vecho
Compozitor: Randy Newman
Vocile personajelor: Anika Noni Rose, Keith David, Jenifer Lewis, John Goodman

Un musical derulat in cel mai grozav oras din lume, New Orleans, “The Princess and the Frog” marcheaza intoarcerea Studiourilor Disney la acea forma nemuritoare de arta care este animatia traditionala.

Filmul ii reuneste pe Ron Clements si John Musker, creatorii filmelor “Little Mermaid” si “Aladdin”, cu compozitorul premiat cu Oscar® Randy Newman, pentru a spune cea mai frumoasa poveste de dragoste a tuturor timpurilor. Cu broaste, voodoo si un aligator care canta.

TINKER BELL NORTH OF NEVER LAND – titlu aflat in lucru (Lansarea pe Disney DVD si Blu-ray: 2009)
DisneyToon Studios
Regizor: Klay Hall
Producator: Sean Lurie

Odata cu venirea toamnei, Tinker Bell primeste misiunea de a fauri o comoara minunata, care poate intineri Pomul cu Praf de Spiridusi. Dar cand prietenul ei, Terence, se ofera sa o ajute, nerabdarea si incapatanarea lui Tink ajung sa ii puna la grea incercare atat creatia, cat si prietenia cu Terence. Pentru a indrepta lucrurile, ea trebuie sa porneasca la drum catre indepartatul nord al tinutului Niciodata, fara sa stie ca, pe parcurs, va descoperi o comoara si mai mare.

2010:

TOY STORY 2 in 3-D (Lansarea in SUA: 12 februarie 2010)
Pixar Animation Studios
Regizor: John Lasseter
Co-Regizori: Lee Unkrich, Ash Brannon
Producatori: Helene Plotkin, Karen Robert Jackson
Compozitor: Randy Newman
Vocile personajelor: Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack, Kelsey Grammer, Don Rickles, Estelle Harris, Jim Varney, Wallace Shawn, John Ratzenberger

Lansat initial in 1999, “Toy Story 2” a devenit unul dintre cele mai indragite lung-metraje de animatie ale tuturor timpurilor. Filmul incepe cand Andy pleaca in Tabara pentru Cowboy, iar jucariile raman singure, in camera lui. Un colectionar obsedat de jucarii, pe nume Al McWhiggin (proprietarul magazinului “Al’s Toy Barn”) il rapeste pe Woody, iar acesta afla ca este un pretios articol de colectie dintr-un serial TV din anii 1950, pe nume “Woody’s Roundup”. Astfel se pregateste terenul pentru o indrazneata incercare de salvare pusa la cale de gasca din camera lui Andy. Filmul prezinta si personaje memorabile din “Woody’s Roundup”, printre care o “cowgirl” pe nume Jessie, calutul Bullseye si Prospectorul.

TOY STORY 3
(Lansarea in SUA: 18 iunie 2010, Disney Digital 3-D™)
Pixar Animation Studios
Regizor: Lee Unkrich
Producator: Darla K. Anderson
Scenarist: Michael Arndt
Compozitor: Randy Newman
Vocile personajelor: Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack, Don Rickles, Wallace Shawn, Estelle Harris, John Ratzenberger, Ned Beatty

Creatorii indragitelor filme “Toy Story” redeschid lada cu jucarii si readuc in fata cinefililor incantatoarea lume a lui Woody, Buzz si a trupei noastre preferate din “Toy Story 3.” Lee Unkrich (co-regizor al filmelor “Toy Story 2” si “Finding Nemo”) regizeaza acest film mult-asteptat, iar Michael Arndt, scenaristul premiat cu Oscar al productiei “Little Miss Sunshine”, contribuie cu talentul sau unic la conturarea acestei noi povesti.

RAPUNZEL (Lansarea in SUA: de Craciun, in 2010, in format Disney Digital 3-D™)
Walt Disney Animation Studios
Regizori: Glen Keane, Dean Wellins
Producator: Roy Conli

In aceasta noua relatare a basmului clasic “Rapunzel”, publicul este adus intr-o uluitoare lume fantastica, creata pe computer, in care se afla turnul simbolic, o vrajitoare rea, un erou galant si, desigur, misterioasa fata cu plete lungi, aurii. Pregatiti-va pentru aventura, dragoste, umor si par... foarte mult par, cand Rapunzel isi va despleti cositele in cinematografe, in timpul vacantei de Craciun din 2010.

TINKER BELL A MIDSUMMER STORM
– titlu aflat in lucru (Lansarea pe Disney DVD si Blu-ray: 2010)
DisneyToon Studios
Regizor: Carolyn Gair
Producator: Margot Pipkin

Dupa o disputa cu vechea ei adversara, Vidia, Tinker Bell, iritata, se razbuna facandu-i acesteia o fotografie, fara sa se gandeasca prea mult la consecinte. Acum, cele doua trebuie sa isi lase deoparte disputele si sa coopereze, pentru a evita ca aceasta dovada asupra existentei zanelor sa ajunga in mainile oamenilor.

2011:

NEWT (Lansarea in SUA: in vara lui 2011, Disney Digital 3-D™)
Pixar Animation Studios
Regizor: Gary Rydstrom
Producator: Richard Hollander
Scenaristi: Gary Rydstrom, Leslie Caveny

Ce se intampla cand ultimele doua exemplare de triton cu picioare albastre din lume, un mascul si o femela, sunt obligate de stiinta sa se intalneasca si sa salveze specia, dar cei doi nu se suporta? Cu aceasta problema se confrunta Newt si Brooke, eroii filmului ”Newt”, produs la Pixar de Gary Rydstrom, de sapte ori castigator al Oscarului pentru sunet si regizor al scurt-metrajului Pixar nominalizat la Oscar "Lifted". Newt si Brooke se lanseaza intr-o aventura periculoasa, imprevizibila, in care descopera ca misiunea de a-ti gasi un partener nu decurge niciodata asa cum ai planuit, chiar si atunci cand ai o singura optiune. Dupa cum se demonstreaza pana la urma, dragostea nu este o stiinta.

THE BEAR AND THE BOW
(Lansarea in SUA: de Craciun, in 2011, Disney Digital 3-D™)
Pixar Animation Studios
Regizor: Brenda Chapman
Producator: Katherine Sarafian
Vocile personajelor: Reese Witherspoon, Billy Connolly, Emma Thompson

Tinutul mitic si muntos al Scotiei este decorul in care se deruleaza aceasta noua aventura de la Pixar, "The Bear and the Bow”. Merida, o tanara impulsiva, cu parul ciufulit, desi este fiica familiei regale, alege un alt drum in viata, preferand sa devina un mare arcas. Dupa mai multe confruntari cu mama sa, Merida ajunge sa ia o decizie nechibzuita, care pune in pericol nu numai regatul tatalui ei, ci chiar si viata mamei ei. incercand sa indrepte lucrurile, Merida se lupta cu fortele imprevizibile ale naturii si ale magiei, dar si cu un blestem stravechi. Regizorul Brenda Chapman (“The Prince of Egypt”, “The Lion King”) si “magicienii” povestilor de la Pixar combina secvente de umor, fantezie si incantare in aceasta savuroasa poveste.

TINKER BELL A WINTER STORY
– titlu aflat in lucru (Lansarea pe Disney DVD si Blu-ray: 2011)
DisneyToon Studios
Producator: Sean Lurie

Cea de-a patra poveste inca nerostita a lui Tinker Bell si a prietenelor sale din lumea zanelor se deruleaza iarna, completand ciclul anotimpurilor.

2012:

CARS 2 (Lansarea in SUA: in vara lui 2012, Disney Digital 3-D™)
Pixar Animation Studios
Regizor: Brad Lewis

Lumea intreaga devine o pista de curse cand superstarul Fulger McQueen demareaza in forta intr-o noua aventura, alaturi de cel mai bun prieten al sau, Mater, pentru a se infrunta cu cei mai buni si mai rapizi din lume in aceasta continuare a productiei “Cars”, o noua poveste cu cifra octanica ridicata. Mater si McQueen au nevoie de pasaport, caci se trezesc intr-o lume noua, plina de intrigi, emotii si escapade comice derulate in ritm alert, prin toata lumea.

“Cars 2” este regizat de Brad Lewis, producatorul filmului premiat cu Oscar® “Ratatouille.”

KING OF THE ELVES (Lansarea in SUA: de Craciun, in 2012, Disney Digital 3-D™)
Walt Disney Animation Studios
Regizori: Aaron Blaise, Robert Walker
Producator: Chuck Williams

Nuvela legendarului scriitor Phillip K. Dick (unicul sau experiment in genul fantastic) devine punctul de plecare pentru aceasta poveste plina de imaginatie, despre un om obisnuit care traieste in delta fluviului Mississippi si care, dupa ce ajuta fara prea multa tragere de inima o trupa de elfi disperati, ajunge sa fie ales noul lor rege. Alaturi de elfii inocenti care incearca sa scape de un trol malefic si amenintator, noul lor conducator se trezeste prins intr-o aventura plina de pericole inimaginabile, care ii da insa sansa de a-si regasi sensul propriei vieti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.