Yuppy 20 Iunie 2019 14:54 de Clara Vacaru
Un barbat din statul american Arizona a strans timp de trei ani o cantitate mare de monede in garajul sau pentru a construi cea mai mare piramida din lume realizata din monede de un cent, vizand astfel includerea in Cartea Recordurilor Guinness, relateaza joi EFE.

Cory Nielsen, in varsta de 55 de ani, care locuieste in Phoenix, a construit o piramida cu peste un milion de monede de un cent, pe care a numit-o "Cooper Beast", intr-o initiativa filmata si publicata pe YouTube si prin care a dorit sa doboare actualul record mondial in domeniu, detinut de Lituania, potrivit mass-media locale.

"Am petrecut in total 1,8 ani cu realizarea acestei constructii", a spus americanul in una dintre cele 46 de inregistrari video publicate pe YouTube.

Purtatori de cuvant ai Cartii Recordurilor Guinness au confirmat pentru New York Post ca au primit solicitarea privind inscrierea recordului, insa vor avea nevoie de mai multe saptamani pentru verificarea acestuia, ca urmare a numarului mare de cereri primite.

Cea mai mare piramida din monede omologata de Guinness este cea realizata de Vytautas JakStas si Domas Jokubauskis din Lituania, care au utilizat in total 1.000.935 de monede pentru a realiza aceasta constructie in anul 2014.

Structura lui Cory Nielsen, inceputa in iunie 2016, este formata din 1.030.315 de monede de un cent, cunoscute in Statele Unite sub numele de "penny".

In primul sau video postat pe YouTube, el prezinta inceperea constructiei. Potrivit lui, dupa ce va fi omologat noul record Guinness, Cory Nielsen va schimba echivalentul monedelor in bancnote - o suma care se ridica la peste 10.000 de dolari.

In asteptarea vizitei reprezentantilor Cartii Recordurilor Guinness pentru a fi confirmat recordul, americanul se gandeste deja la viitorul sau proiect, o constructie speciala pe care doreste sa o realizeze cu ajutorul unui cazinou si care va consta in ridicarea unei piramide ce va fi compusa din 4,1 milioane de monede de 25 de centi.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.