Cel mai greu meci al vieții Simonei Halep continuă. Româna face primii pași pentru a-și dovedi nevinovăția după ce a fost suspendată provizoriu, după ce a fost testată pozitiv la substanța interzisă Roxadustat. Jucătoarea de tenis a contestat decizia autorităților pentru dopaj la un tribunal sportiv independent, de la Londra, iar scenariul optimist arată că aceasta ar putea juca la Roland Garros, dacă situația stă după cum susține ea. Iată când ar putea veni răspunsul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în cazul său.

Simona Halep luptă pentru adevăr. Când ar putea începe procesul său

Sportiva a contestat decizia de suspendare pentru dopaj la un tribunal sportiv independent, de la Londra, același for care a menținut pedeapsa pentru Ilie Năstase, după ce ar fi jignit jucătoarele britanice în meciul de Fed Cup din 2017. Dubla câştigătoare de Grand Slam se va adresa şi Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

Ea speră să scape de suspendare până în primăvară, pentru a reveni pe teren înainte de Roland Garros. Acesta este scenariul optimist. În realitate, lucrurile s-ar putea să fie mai dificile de atât, căci, în primul rând, e greu de crezut că procesul va începe mai devreme de luna ianuarie.

Apropiații sportivei au spus presei că aceasta a cerut procedura accelerată și un complet de trei arbitri acreditați: unul ales de Halep, al doilea de acuzare și al treilea de TAS. Numai validarea completului durează aproape trei săptămâni.

Pe urmă, arbitrii pot cere probe suplimentare și audierea unor martori, care, de asemenea, ar dura ceva. După completarea dosarului, va fi stabilită data audierii, în cel mai bun caz la jumătatea lunii ianuarie.

Fostul numărul 1 mondial în ierarhia fetelor va fi apărat atât de casa de avocatură din București cu care lucrează de obicei, cât și de o firmă specializată în litigii sportive din Lausanne, orașul în care este sediul TAS.

Titlurile rămân

În funcție de argumentele pe care le va aduce în fața Tribunalului Sportiv, campioana României va afla dacă va pune racheta în cui preț de câțiva ani sau nu. Partea plină a paharului este că ea va rămâne cu toate titlurile cucerite până acum și noi cu amintirea câștigării lor de către aceasta.

Citeste si:
Laurențiu Reghecampf i-a deschis noi procese Anamariei Prodan: Am...
Laurențiu Reghecampf i-a...

Simona Halep, depistată pozitiv la un test anti-doping după US Open

Simona Halep, fost număr 1 mondial în ierarhia fetelor, a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă în urma unei testări inteligente, în data de 29 august 2022, după meciul pierdut în turul I la US Open, 2-6, 6-0, 4-6 cu Daria Snigur (Ucraina, 124 WTA).

Testarea inteligentă se comandă atunci când există informații sau bănuieli despre folosirea unor substanțe ilegale, ori când este planificat un control la un meci, iar sportivii sunt selectați în funcție de performanțele fizice.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Octombrie 2022 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.