Sportiva Simona Halep (31 de ani, locul 9 WTA) a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă la US Open. Tenismena a ieșit pozitiv la testul anti-doping la US Open 2022. Substanța depistată este roxadustat, un medicament anti-anemie. La moment, românca a fost suspendată din competiție.

Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul anti-doping la US Open 2022

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a anunțat vineri că românca Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru doping în urma unui test care a ieșit pozitiv. Instituția susține că Halep ar fi folosit o substanță numită Roxadustat, care este inclusă în lista substanțelor interzise din 2022 a Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA).

Roxadustat este un medicament anti-anemie, comercializat sub denumirea Evrenzo. Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care contribuie la creșterea producției endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

Simona Halep a negat că ar fi întrebuințat asemenea medicament și a spus că acuzațiile aduse acesteia sunt neadevărate. Sportiva susține că va lupta pentru a demonstra adevărul.

„Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea. ”, a scris Halep pe conturile de socializare.

„Mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală”

Sportiva spune că o astfel de soluție nu face parte din valorile și educația sa și nu ar fi recurs niciodată la o asemenea metodă pentru a câștiga.

„De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală. Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, este prima reacție a Simonei Halep.

Citeste si:
Test drive Grand Slam
Test drive Grand Slam

Halep a solicitat analizarea probei B, care a confirmat constatarea din proba A.

„Pe durata suspendării provizorii, jucătorul nu are dreptul de a participa la niciun eveniment de tenis sancționat organizat de organismele de conducere ale sportului.”, se arată în comunicatul oficial.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Octombrie 2022 - 05 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.