Echipa națională de fotbal a României află duminică cine vor fi adversarii din preliminariile Campionatului European din 2024,eveniment ce va fi găzduit de Germania. Echipa României a fost repartizată în a treia urnă la tragerea la sorți.

Euro 2024. Adversarii României din preliminarii

Șapte grupe de câte 5 echipe şi 3 grupe de câte 6 intră în tragerea la sorți. Cele 4 câştigătoare ale grupelor din Liga A în Nations League vor fi puse într-o urnă specială şi vor fi alocate în grupe de câte 5.

Euro 2024. Urnele de la tragerea la sorți


  • Urna UNL: Olanda, Croația, Spania, Italia

  • Urna 1: Danemarca, Portugalia, Belgia, Ungaria, Elveția, Polonia

  • Urna 2: Franța, Austria, Cehia, Anglia, Țara Galilor, Israel, Bosnia, Serbia, Scoția, Finlanda

  • Urna 3: Ucraina, Islanda, Norvegia, Slovenia, Irlanda, Albania, Muntenegru, România, Suedia, Armenia

  • Urna 4: Georgia, Grecia, Turcia, Kazahstan, Luxemburg, Azerbaidjan, Kosovo, Bulgaria, Insulele Feroe, Macedonia de Nord

  • Urna 5: Slovacia, Irlanda de Nord, Cipru, Belarus, Lituania, Gibraltar, Estonia, Letonia, Moldova, Malta

  • Urna 6: Andorra, San Marino, Liechtenstein.

Potrivit procedurii UEFA, următoarele combinații nu vor fi posibile: Armenia-Azerbaidjan, Belarus-Ucraina, Gibraltar-Spania, Kosovo-Bosnia şi Herţegovina, Kosovo-Serbia. De asemenea, din cauza condițiilor de climă, nicio grupă nu va putea conţine mai mult de două echipe din următoarea listă: Belarus, Estonia, Insulele Feroe, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia. Alte restricții care fac referire la distanţele prea mari se vor regăsi în grupele în care vor fi Kazahstan, Azerbaidjan şi Islanda.

Programul meciurilor din preliminariile pentru Euro 2024

Meciurile din preliminariile EURO 2024 se vor desfășura în perioada martie – noiembrie 2023, iar 20 dintre calificate vor fi decise. Alte 3 reprezentative vor lupta pentru un loc la turneul final în urma play-off-urilor Nations League, în martie 2024.

Citeste si:
Laurențiu Reghecampf, sancționat de Comisia de Disciplină în...
Laurențiu Reghecampf,...

Etapa I: 23 - 25 martie 2023

Etapa II: 26 - 28 martie 2023

Etapa III: 16 - 17 iunie 2023

Etapa IV: 19 - 20 iunie 2023

Etapa V: 7 - 9 septembrie 2023

Etapa VI: 10 - 12 septembrie 2023

Etapa VII: 12 - 14 octombrie 2023

Etapa VIII: 15 - 17 octombrie 2023

Etapa IX: 16 - 18 octombrie 2023

Etapa X: 19 - 21 noiembrie 2023.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Octombrie 2022 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.