Simona Halep a suferit o operație chirurgicală la nas în data de 12 septembrie. Joi, 15 septembrie, sportiva a anunțat că în acest an nu va mai reveni pe terenul de tenis deoarece vrea să se restabilească complet și are nevoie de o pauză după toate evenimentele tensionante de care a avut parte în ultima perioadă.

Simona Halep se retrage din tenis pentru acest an

Simona Halep, locul 9 în clasamentul WTA, a transmis că nu se reîntoarce în acest an pe terenul de tenis. Sportiva are nevoie de trei luni pentru a se recupera după intervenția chirurgicală la nas, însă promite să revină cu noi proiecte și competiții. Tenismena a transmis un mesaj pe contul său de Instagram prin care și-a informat fanii asupra deciziei sale.

„Aş dori să vă informez despre situaţia mea actuală, să reflectez la ceea ce s-a întâmplat anul acesta şi, aşa cum am făcut întotdeauna, să vă împărtăşesc sentimentele mele profunde.

După cum ştiţi deja, pentru că am vorbit de multe ori despre asta, în februarie, am fost foarte aproape să renunţ la tenis deoarece nu credeam că am suficientă putere pentru a reveni în Top 10. Treceam prin multe momente de anxietate şi am crezut că este timpul să mă opresc pentru că era nesănătos din punct de vedere emoţional.”, a scris Simona.

Românca a realizat că este epuizată din punct de vedere mental în momentul în care nu a mai făcut față competiției US Open. Sportiva se confrunta și cu probleme de respirație de mai mulți ani, iar în timp, acest lucru s-a agravat. Simona a ajuns într-un sfârșit pe masa de operație.

„Nu am putut să o fac mai devreme pentru că nu am găsit niciodată cele trei luni necesare pentru recuperare, deoarece tenisul a fost întotdeauna prima prioritate în viața mea. Dar am simțit că este momentul potrivit să o fac și, de asemenea, să fac ceva pentru mine ca persoană. De aceea am făcut și partea de estetică, pe care mi-am dorit-o de mult timp, deoarece nu-mi plăcea deloc nasul meu. Așa că am făcut, am rezolvat partea funcțională și partea estetică. Știu că mulți dintre voi mă pot înțelege.”, a mai transmis Simona.

Citeste si:
Test drive Grand Slam
Test drive Grand Slam

Tenismena nu știe cât va dura perioada de recuperare, însă certe este faptul că aceasta nu va mai reveni pe terenul de tenis în 2022.

„Sezonul 2022 este încheiat pentru mine. 2022, ai fost un an interesant, plin de evenimente. Ne vedem pe teren, 2023. Încă simt că mai am multe de dat pe terenul de tenis şi mai am obiective de îndepinit” , a încheiat Simona Halep mesajul său pe Instagram.

Ultimul meci al Simonei Halep a avut loc pe 29 august, la US Open 2022, Grand Slam unde sportiva a suferit un eșec, fiind eliminată în runda inaugurală de Daria Snigur din Ucraina.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Septembrie 2022 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.