Jucătoarea română de tenis Elena-Gabriela Ruse a reuşit marţi prima sa victorie în faţa unei adversare din top 10, spaniola Paula Badosa (5 WTA), cu 6-3, 5-7, 6-4, în prima rundă a turneului WTA 500 de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 768.680 de dolari.
 

Ruse, victorie impecabilă în fața adversarei sale, spaniola Paula Badosa

Ruse (24 ani, 59 WTA), venită din calificări, a obţinut un succes de senzaţie în faţa favoritei numărul trei, după două ore şi 32 de minute, iar în optimi o va înfrunta pe Simona Halep. Gabriela Ruse a jucat fără complexe şi deşi a făcut multe greşeli atitudinea sa a făcut diferenţa în cele din urmă.

Badosa, campioana de la Indian Wells, care a câştigat titlul la Sydney în acest debut de an, a început cu break meciul de marţi, dar Ruse şi-a recuperat imediat serviciul şi la 4-3 a făcut un nou break, încheind primul set cu 6-3.

În actul secund s-a mers cu serviciul până la 4-4, când Ruse a făcut break şi a servit pentru meci, însă emoţiile au dus la o serie de erori, astfel că balanţa a înclinat în favoarea ibericei, care a luat trei ghemuri la rând şi setul cu 7-5.

Ruse se va confrunta cu Halep în optimi

În decisiv, înaintea căruia Gabriela Ruse a avut nevoie de intervenţia medicului, Badosa a reuşit desprinderea la 4-1, dar Ruse nu a cedat şi a adunat punct cu punct, materializând o revenire formidabilă concretizată în cinci ghemuri consecutive (6-4) şi o victorie memorabilă.

Ruse a încheiat cu un as şi 8 duble greşeli, în timp ce Badosa a reuşit 8 aşi şi a comis 5 duble greşeli. Dacă procentajele la primul serviciu au fost sensibil egale, Ruse a fost mai bună la punctele cu serviciul al doilea, a fost superioară la mingile de break salvate (6/10 faţă de 5/10), încheind şi cu mai multe puncte la total, 101-95.

Ruse şi-a asigurat un cec de 9.000 de dolari şi 80 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe Simona Halep (30 ani, 23 WTA), care a dispus luni de americanca Alison Riske cu 6-2, 6-4. Halep, campioană în 2015 şi 2020 la Dubai, a câştigat ambele sale meciuri directe cu Ruse, anul trecut la Transylvania Open, în primul tur, cu 6-1, 6-2, şi anul acesta la Melbourne Summer Set 1, în optimi, cu 6-2, 6-1, informează Agerpres.

Citeste si:
Volodimir Zelenski anunță o viitoare victorie a Ucrainei: „Au...
Volodimir Zelenski anunță o...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Februarie 2022 - 04 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.