De-a lungul timpului, gimnasta Sandra Izbașa s-a ferit să intre în dispute cu antrenorii sau cu colegii din lot. Multe sportive au reclamat că au fost supuse unor corecții fizice degradante din partea antrenorilor, de care știau și părinții. „La unele fete ajuta, însă la mine nu au ținut niciodată”, declara Sandra Izbașa în 2012. Deși nu a negat aceste practici, campioana a subliniat că vrea să vorbească doar despre experiențele sale cu mentorii Mariana Bitang și Octavian Bellu. Pusă sub lupă, în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Sandra Izbașa a atins din nou acest subiect, venind, de această dată, cu un răspuns clar în ceea ce privește comportamentul cuplului de intructori față de ea.

„Ai fost bătută de antrenori?”, a fost întrebarea pusă de Denise Rifai Sandrei Izbașa

„Eu am vazut anumite practici. Nu am fost niciodata de acord cu lucrul acesta, iar eu am fost un sportiv atipic. Exista comunicare nu trebuie sa ma atingi intr-un fel ca sa pot sa fac. Nu am fost batuta pentru ca am stiut sa colaborez cu ei. De fiecare data am gasit solutia de mijloc. Preferam sa fiu data afara din sala sau sa ma trimita sa fac forta decat sa primesc o palma”, a declarat gimnasta.

Cum ar trebui să fie un antrenor ca să facă performanță?

„Depinde si de antronor in zona unde antreneaza. Daca vorbim de lot, trebuie sa fie stricti, sa aiba o anumita rigurozitate, sa impuna un anumit respect, trebuie sa aiba grija de mai multe gimnaste, nu poate sa aiba grija doar de una singura si daca o sportiva are o zi mai proasta, ca se intampla, mai bine ii personalizezi programul. Nu aplici corecții. Nu bătaie, nu se face.

Din punctul meu de vedere, ar fi trebuit ca niciodata sa se intample, dar astea erau metodele la momentul respectiv. Eu sunt un om norocos pentru ca am avut tot timpul vorbele la mine. Comunicarea a fost atuul meu”, a mai spus aceasta.

Sportiva de aur a României, multiplă campioană olimpică, mondială și europeană, Sandra Izbașa s-a retras din competiții la vârsta de 24 de ani și a devenit antrenor la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, fiind și cea mai tânără sportivă care a primit gradul de locotenent. Acem are titulatura de căpitan.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Ianuarie 2022 - 09 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.