Simona Halep, locul 15 WTA și cap de serie numărul 14, s-a calificat triumfător, pentru a șaptea oară, în optimile de finală la Australian Open. Românca a învins-o, sâmbătă, pe Danka Kovinici din Muntenegru, locul 98 WTA, cea care a trimis-o acasă pe Emma Răducanu. După 65 de minute, sportiva noastră s-a impus în două seturi, 6-2, 6-1. La scurt timp după ce și-a învins adversara din turul al treilea, constănțeanca a declarat că este foarte mulțumită de modul în care a jucat. Pentru un loc în sferturi, aceasta se va duela cu Alize Cornet.

Simona Halep, calificare triumfătoare în optimi la Australian Open

Agresivă de pe fundul terenului, Simona Halep şi-a ţinut rivala în mişcare cu diagonale precise şi cu lovituri variate. Serviciul i-a dat bătăi de cap din când în când şi românca nu s-a menajat. „Serviciul ăsta e praf”, a declarat ea după o dublă greșeală, în setul I.

  • Românca este neînvinsă în 2022. Până acum, a câștigat opt meciuri consecutive și nu a cedat niciun set la primul grand slam al anului.

În faza următoare, sportiva se va duela cu Alize Cornet, locul 61 WTA. Franțuzoaica a întrecut-o pe Tamara Zidansek din Slovenia, locul 29 WTA și cap de serie numărul 29, cu scorul 4-6, 6-4, 6-2.

Simona Halep și Alize Cornet s-au mai întâlnit de patru ori până în prezent, iar cea care conduce este jucătoarea franceză, cu 3-1. Cea mai recentă partidă, din 2015, a pus-o în lumină pe Cornet, care s-a impus cu 7-6 (6), 6-3, în turul I al turneului de la Madrid.

  • Calificarea în optimi aduce victorioasei un premiu de 328.000 de dolari australieni (207.000 de euro) și 240 de puncte.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Ianuarie 2022 - 09 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.