Fostul căpitan şi selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României, Gheorghe Hagi, a transmis, miercuri, un mesaj cu ocazia zilei de 1 Decembrie în care afirmă că "România suntem toţi şi fiecare dintre noi poate înălţa drapelul cât mai sus" în domeniul în care activează.

Mesajul lui Gheorghe Hagi pentru români, de 1 Decembrie

"România suntem toţi şi fiecare dintre noi poate face ceva pentru a înălţa drapelul cât mai sus pe culmile succesului, indiferent de domeniu. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!", a scris Gheorghe Hagi pe pagina personală de Facebook.


Colegul său din "Generaţia de Aur", Gheorghe Popescu, în prezent preşedintele clubului Farul Constanţa, a afirmat că este mândru de faptul că purtat de 115 ori tricoul primei reprezentative a României.

"Pentru mine, România este ţara în care am crescut şi care ne-a format ca jucători şi ca oameni. Ţara pentru a cărei echipă naţională am fost mândru să port tricoul tricolor în 115 meciuri şi la 5 turnee finale de Campionat Mondial şi European. Deşi eu şi colegii mei am jucat la echipe mari ale fotbalului european şi am câştigat cupe continentale, am spus că echipa naţională a fost vitrina de lux a carierelor noastre. Simţeam o emoţie şi o motivare teribile când zeci de mii de oameni scandau 'Rooo-mâ-niiii-aaa'. Totodată, am fost mândru să coordonez din partea Guvernului operaţiunile EURO 2020, gândindu-mă că o fac pentru ţara mea. La Mulţi Ani, România", a scris Popescu pe pagina persoană de Facebook.

Universitatea Craiova, urări pentru români

În cadrul acestuia, preşedintele Marcel Popescu, antrenorul Laurenţiu Reghecampf şi jucătorii David Lazar, Andrei Ivan, Valerică Găman, Ştefan Baiaram, Dan Nistor, brazilianul Gustavo şi Mihai Căpăţînă, îmbrăcaţi în ii tradiţionale, au transmis în comun următorul mesaj: "În această zi de sărbătoare naţională şi de imensă bucurie, când inimile noastre, ale tuturor românilor, bat la unison, vouă, celor care gândiţi şi simţiţi româneşte, celor în ale căror piepturi bate o inimă 'tricoloră', celor care vă mândriţi că sunteţi urmaşii lui Mihai Viteazu, Brâncuşi sau Păunescu, celor care iubiţi limba română, o comoară în adâncuri înfundată, celor care duceţi cu mândrie peste hotare cuvintele emblematice 'Oltenia, eterna Terra Nova', vouă vă urăm La Mulţi Ani! La Mulţi Ani, România, aici este ţara în care mă simt ca acasă. Duce vântul din Craiova o iubire alb-albastră prin toată România. La Mulţi Ani, România, La Mulţi Ani, dragi români".

Citeste si:
Programul manifestărilor de 1 Decembrie, Ziua Națională a României....
Programul manifestărilor de 1...

FCSB, mesaje ale unor foşti jucători de-ai săi

"Vreau să urez poporului român La Mulţi Ani. Aţi rămas în inima mea. Hai, roş-albaştrii! La Mulţi Ani, România", a afirmat italianul Federico Piovaccari, urmat de australianul de origine macedoneană Daniel Georgievski: "Le urez tuturor românilor şi fanilor FCSB o zi naţională fericită. Am avut norocul să sărbătoresc cu voi, atunci când eram acolo, este o zi superbă, bucuraţi-vă de ea şi sărbătoriţi. Voi bea şi eu pentru voi un pahar, aici, în Australia. La Mulţi Ani!". De asemenea, portughezul Filipe Teixeira a transmis urările sale: "Salut, dragii mei! La Mulţi Ani, tuturor românilor şi celor roş-albaştri! Vă pup, aveţi grijă de voi".
AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Decembrie 2021 - 01 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.