Zbor, perfecțiune, muncă și uimire. De mai bine de 40 de ani, povestea Nadiei Comăneci inspiră omenirea fiindcă a scris istoria unui sport cu inocența unui copil. „Zeița de la Montreal” este cea mai frumoasă poveste care rezistă în sportul românesc. „Am emoții. Voi lucra la aparate și exercițiile mele vor vorbi în locul meu”, spunea campioana în primul ei interviu. Astăzi, legenda împlinește 60 de ani. Iată cu ce mesaj și-a surprins fanii și cadoul care a impresionat-o.

Nadia Comăneci împlinește 60 de ani

La 14 ani, Nadia Comăneci a oprit lumea la Jocurile Olimpice de Vară din 1976 de la Montreat, Quebec, devenind prima gimnastă de 10 din istoria olimpică și prima campioană olimpică a gimnasticii românești. „A cincea notă de 10 pentru Nadia Comăneci la Montreal!”, exclama comentatorul la acea vreme.

25 de medalii câștigate pentru România, 9 titluri europene, 2 mondiale și 5 olimpice. Poporul român s-a identificat cu fiecare victorie a sa și a vibrat la fiecare exercițiu. Nadia Comăneci a rămas simbolul perfecțiunii.

Și astăzi sportiva se menține într-o formă fizică de invidiat. Ea postează constant clipuri video pe Twitter și Instagram cu exerciții în sala de gimnastică. Nadia Comăneci locuiește în Oklahoma, SUA, alături de soțul ei, Bart Conner, fost campion la gimnastică al SUA și campion olimpic.

„Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru urări, în această zi de 12 noiembrie, în care am ajuns la o anumită vârstă. Vă doresc tot binele din lume, rămâneți sănătoși. Mulțumesc”, a fost mesajul Nadiei Comăneci, în ziua în care a împlinit 60 de ani.

Gimnasta a fost impresionată de cadoul primit din partea Romfilatelia, societatea eminentă a timbrelor și efectelor poștale românești. Vineri, instituția a emis o ediție specială de timbre, cu un mesaj aniversar pentru campioana noastră.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român i-a urat „La mulţi ani!” Nadiei, într-un filmuleţ postat pe Facebook, cu mesajul: “La mulţi ani perfecţi, Nadia! Ne-ai învăţat să credem, ne-ai inspirat să visăm, ne-ai motivat să perseverăm! Sportul este despre oameni, emoţii şi mândrie! România a vibrat pentru tine de la primul 10 olimpic şi continuă să admire şi astăzi eleganţa unuia dintre cei mai cunoscuţi români de pe planetă. Din tot sufletul îţi dorim o zi plină de bucurie! Team Romania duce povestea mai departe. La mulţi ani, perfecţi, Nadia! Lista urărilor e deschisă, toate ajung la Nadia!”.

Citeste si:
Nadia Comăneci împlinește astăzi 62 de ani. Cum se menține în formă...
Nadia Comăneci împlinește...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Noiembrie 2021 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.