Legenda fotbalului românesc, Dănuț Lupu, a fost invitatul lui Alice Bodescu și Ionel Luțan, în emisiunea Sport Arena la ZI, difuzată de Metropola TV. Pe parcursul emisiunii, fostul fotbalist a atins multe dintre subiectele arzătoare care mențin calitatea fotbalului românesc la nivelul de astăzi, iar unul dintre cele mai importante răspunsuri obținute a fost cel la întrebarea: „De ce nu avem echipă națională!".

 

„Nu avem echipă națională pentru că nu vrem să promovăm jucători noi. Atâta timp când nu promovezi tineri și aduci doar străini în campionatul românesc, nu poți să faci echipă națională. O altă problemă este vârsta. Pe vremea mea, la 18 ani, dacă nu jucai la echipa națională, mai bine te lăsai de fotbal, astăzi la 21 de ani încă ești tânără speranță. Astăzi spunem despre jucători de 22, 23 de ani că sunt tineri, că încă îi mai așteptăm să joace fotbal.", a povestit Dănuț Lupu.

Antrenorii, pe de altă parte, consideră fostul mare fotbalist că ar fi de vină pentru calitatea nu foarte bună a fotbalului românesc. „Altă problemă este aceea că antrenorii din România fug de jucătorii români, fug de juniori. De ce să se chinuie să-i învețe fotbal, mai bine iau străini de 26, 27 de ani și nu mai au nicio problemă. Dinamo, de exemplu, acum 4 ani a câștigat titlul la juniori. Și, ce dacă, nu a promovat niciun copil, niciun copil din cei 22 câți sunt în lot nu a fost promovat.", a conchis Dănuț Lupu.

În plus, Dănuț Lupu a discutat și despre marile sale iubiri din fotbal: Dinamo sau Rapid.

Dinamo sau Rapid? Care este echipa care ocupă locul 1 în sufletul marelui fotbalist Dănuț Lupu? Răspunsșul, în materialul de mai jos:

LINK - https://www.facebook.com/metropolatv/videos/636853934365157


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Noiembrie 2021 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.