Reputatul antrenor Cornel Drăguşin, fost selecţioner al naţionalei de fotbal a României în perioada 1975-1976, a decedat la vârsta de 95 de ani, a anunţat, duminică, Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal.

Fostul antrenor Cornel Drăgușin a murit la vârsta de 95 de ani

Cornel Drăgușin a fost mentorul multor generații de fotbaliști, dar și de antrenori români. A activat ca selecționer al primei reprezentative între 1975 și 1976, apoi a fost director al Școlii de antrenori din cadrul FRF, timp de 12 ani, între 1990 și 2002. Acesta a fost secundul lui Emerich Jenei la Campionatul Mondial din 1990, iar cariera sa a fost legată de CCA Steaua.

Legenda și-a început cariera de antrenor la scurt timp după al Doilea Războin Mondial, la grupele de tineret ale Stelei, apoi a urmat un rol principal la Progresul, înainte să plece la naționala din Iraq. A pregătit apoi și reprezentativa din Siria, fiind unul dintre puținii care se pot lăuda cu o astfel de performanță, anume 3 echipe naționale sub comandă. El s-a ferit mereu de lumina reflectoarelor, „UEFA Magazine” numindu-l „eroul tăcut”. Fostul selecționer avea însă povești fabuloase din mandatele avute în Iraq și Siria.

„Am fost primul antrenor străin din istoria Irakului. De când am fost numit selecţioner, aveam un colonel care nu se dezlipea de mine, de echipă. Nu puteam să fac nicio mişcare fără el. La un moment dat, a dispărut. Şi atunci eu am întrebat, în stânga şi-n dreapta: «Unde-i colonelul? Ce-i cu el de nu mai vine de trei zile?»

Toată lumea îmi făcea semn să tac din gură. Ca să aflu, peste alte trei zile, că a ajuns preşedintele Republicii! L-am şi văzut la televizor. Povestea asta am reţinut-o, pentru că era într-adevăr un om extraordinar. Şi se pricepea şi la fotbal. Dar până la urmă am plecat, pentru că toate războaiele astea ale lor afectau şi fotbalul“, povestea Drăgușin, pentru Adevărul.

Unul dintre foștii săi elevi, Marin „Magiun” Barbu, a postat un mesaj pe Facebook după ce Cornel Drăgușin a trecut în neființă: „A încetat din viață unui dintre cei mai mari oameni de fotbal, Cornel Drăgușin. Acest om a călăuzit pașii mai multor jucători și antrenori. A fost omul care a iubit fotbaliștii adevărați! Dumnezeu să te odihnească, nea Cornele. Îți mulțumesc pentru sfaturile bune pe care mi le-ai dat. Nu te voi uita niciodată”.

Citeste si:
Ungurii au mințit? FRF a întrebat UEFA. Răspunsul: „Considerăm că...
Ungurii au mințit? FRF a...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Octombrie 2021 - 09 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.