Britanica Emma Răducanu (18 ani) a devenit prima jucătoare de tenis din istorie venită din calificări care accesa în finala unui turneu de Mare Șlem, după ce a învins-o în două seturi, 6-1, 6-4, pe grecoaica Maria Sakkari , joi la New York, în semifinalele US Open.

Emma Răducanu, prima tenismenă care ajunge din calificări în finala US Open

Răducanu, ocupă locului 150 în clasamentul WTA înaintea acestei competiții, se va lupta pentru trofeu cu o altă țară speranță a tenisului mondial, canadianca Leylah Fernandez (19 ani, locul 78 WTA), care a reușit rândul ei să o elimine în penultimul act pe belarusa Arina Sabalenka, numărul 2 mondial, de care a dispus în trei seturi: 7-6 (7/3), 4-6, 6-4.

Finala dintre Emma Răducanu și Leylah Fernandez, programată sâmbătă, va fi prima între două adolescente la un turneu major, după cea câștigată de americană Serena Williams în fața elvețienței Martina Hingis, ediția din 1999 a Openului Statelor Unite, conform site-ului WTA Tour.

Emma Răducanu reușește această performanță la doar a doua sa participă la un turneu de Grand Slam, după cel de la Wimbledon, unde a fost nevoită să se abandoneze în optimile de finală, din cauza unor probleme medicale. Luna trecută, ea a ajuns până în finala turneului WTA 125 de la Chicago.

Cea mai bine clasată jucătoare britanică

La US Open, Răducanu a făcut fără a fi prin evoluții sale, reușind să câștige toate meciurile de până acum fără să fie piardă niciun set, în fața unor rivale puternice, precum campioana olimpică în titlu, elvețianca Belinca Bencic, pe care a învins-o în sferturile de finală (6-3, 6-4).

Maria Sakkari, adversara sa din penultimul act, reușise să le elimine anterior pe canadianca de origine română Bianca Andreescu, campioană la US Open în 2019, precum și pe Karolina Pliskova din Cehia, numărul 4 mondial.

Începând de luni, Emma Răducanu va deveni cea mai bine clasată jucătoare britanică, putând urca până pe locul 24 WTA în cazul în care va cuceri trofeul la US Open şi va pune, astfel, capăt dominaţiei de 310 de săptămâni a Johannei Konta.

Citeste si:
Ilinca Vandici, despre marea finală „Bravo, ai stil!”. Producătorii...
Ilinca Vandici, despre marea...

Partida contra rivalei sale, Leylah Fernandez

Răducanu va avea însă o misiune dificilă în fața canadiană Leylah Fernandez, care a eliminat în drumul și până la final trei jucători din Top 5 WTA (Naomi Osaka, Elina Svitolina și Arina Sabalenka), precum și o fostă campioană (Angelique Kerber), într- un sfert de finală dramatic, câștigat în trei seturi de jucători nord-americani.

De menționat că Emma Răducanu și Leylah Fernandez nu s-au înfruntat niciodată în circuitul profesionist, singur lor duel anterior are loc la nivel de iunie, ediția 2018 a turneului de la Wimbledon, unde britanica sa impus cu 6-2, 6-4 în turul secund, la câteva săptămâni după ce canadianca reușise să câștige turneul iunie de la Roland Garros, informează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Septembrie 2021 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.