Sorana Cîrstea, 31 de ani, locul 39 WTA, a fost eliminată de la US Open, ultimul Mare Șlem al anului. Sportiva a pierdut în turul doi meciul cu americana Shelby Rogers, 28 de ani, locul 43 WTA, scor 5-7, 2-6. În schimb, Bianca Andreescu s-a calficat mai departe.

Sorana Cîrstea, eliminată de la US Open. Bianca Andreescu merge mai departe

În a doua rundă, jucătoarea canadiană de origine română, în vârstă de 21 de ani, locul 7 WTA, a învins-o pe americana Lauren Davis, 27 de ani, locul 98 WTA, scor 6-4, 6-4. Simona Halep s-a calificat în turul trei al competiției din Statele Unite. Jucătoarea din Constanța, 29 de ani, locul 13 WTA, va juca vineri, 3 septembrie, de la ora 18:00, împotriva Elenei Rybakina, reprezentanta Kazahstanului de 22 de ani, care ocupă locul 20 în clasamentul WTA.

Miercuri, Simona Halep a învins-o pe slovaca Kristina Kucova, 31 de ani, locul 111 WTA, scor 6-3, 6-1, și s-a calificat în turul 3 de la US Open 2021. După meci, Simona a oferit un interviu în care a dezvăluit cum se simte după ce accidentările au ținut-o în afara circuitului timp de câteva luni.

„Mă simt bine, sunt bucuroasă că am șansa să joc un Grand Slam în anul acesta după cele două ratate din cauza accidentărilor. Fizic sunt OK, de la zi la zi parcă simt mai bine jocul, dar aici fiecare meci e dificil. Mă voi gândi la următorul, sper să dau tot ce am mai bun ca să câștig, dar va fi un meci greu. La nivelul acesta toate adversarele sunt dificile. Rybakina va fi o provocare destul de mare pentru mine, după o pauză așa lungă”, a declarat Simona Halep.

Ce înseamnă calificarea în turul 3 la US Open pentru Simona Halep

Campioana noastră se poate gândi de acum și la o revenire în top 10 WTA. Într-o ierarhie neoficială, aceasta ocupă locul 11, cu 3.941 de puncte. Distanța până la jucătoarele din fața sa este minimă, iar în eventualitatea câștigării turneului ea ar putea spera chiar la o revenire pe podium, în funcție de rezultatele celorlalte rivale.

Citeste si:
Test drive Grand Slam
Test drive Grand Slam

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Septembrie 2021 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.