Echipa de fotbal a Angliei s-a calificat în finala EURO 2020, după ce a obținut victorie asupra Danemarcei, cu scorul de 2-1 (1-1, 1-1), după prelungiri.

Anglia s-a calificat în finala EURO 2020

Anglia va întâlni Italia în prima sa finală la EURO şi a doua din istorie, după ce a cucerit titlul mondial în 1966. Selecţionata Albionului a câştigat în faţa Danemarcei printr-un gol marcat dintr-un penalty uşor acordat, pe care Harry Kane nu a reuşit să-l transforme (104), dar atacantul lui Tottenham a avut prezenţa de spirit de a urmări faza şi a reluat în plasă mingea respinsă de portar.

Danezii au deschis scorul prin Mikkel Damsgaard (30), Anglia egalând relativ repede, prin autogolul lui Simon Kjaer (39). Anglia a controlat autoritar jocul şi merita victoria, după evoluţia sa şi numărul mare de ocazii, însă victoria a fost adusă de un gol controversat.

Danemarca a deschis scorul

Jucătorul Sampdoriei a deschis scorul în min. 30, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, cu o torpilă sub transversala lui Pickford. Damsgaard, care a împlinit 21 de ani sâmbătă, este doar la a opta selecţie.

Anglia a revenit în atac şi Sterling (38) a ratat o ocazie uriaşă, trimiţând din 6 metri în Schmeichel. Peste un minut, Kjaer şi-a trimis mingea în propria poartă, presat de Sterling, la centrarea lui Saka. Acesta a fost al 11-lea autogol de la EURO 2020, un record absolut.

Prelungirile meciului

În prelungiri, presiunea englezilor a atins cote fantastice, iar golul părea că pluteşte în aer. Schmeichel a respins şutul din unghi trimis de Kane (94), apoi a respins mingea expediată de Grealish (98), din colţul careului mare. Sterling (98) a tras mult peste poartă din marginea careului. În min. 102, Sterling a reuşit să pătrundă în careu şi a căzut la un duel cu Maehle şi Vestergaard, iar arbitrul a dat penalty. Kane nu a reuşit să îl transforme, Schmeichel având o nouă paradă, da golgheterul din Premier League a reluat mingea în plasă.

Citeste si:
Anglia vrea să renunțe la cerința de autoizolare a persoanelor...
Anglia vrea să renunțe la...

Kane a ajuns la 10 goluri marcate pentru Anglia la turnee finale, egalându-l pe Gary Lineker, în urma lor fiind Alan Shearer (9) şi Wayne Rooney (7). Anglia mai putea marca o dată, dar Sterling a fost blocat in extremis de Schmeichel în trei metri (120). Englezii au reuşit să câştige un meci în prelungiri la EURO, după ce au pierdut în precedentele trei ocazii, 5-6 la loviturile de departajare cu Germania în semifinale în 1996, 5-6 cu Portugalia la loviturile de departajare în sferturi în 2004 şi 2-4 la loviturile de departajare în 2012 cu Italia, în sferturi.

Anglia va juca finala cu Italia

Anglia va juca din nou o finală, după ce a pierdut semifinale la turneele finale din 1968, 1990, 1996 şi 2018 (EURO sau Cupă Mondială). Anglia devine a 13-a ţară care se califică în finala EURO şi prima debutantă din 2004. Selecţionata Albionului a jucat a treia semifinală consecutivă sub comanda lui Gareth Southgate, după ce le-au pierdut pe primele două în prelungiri, 1-2 cu Croaţia la Cupa Mondială din 2018 şi 1-3 cu Olanda în Liga Naţiunilor 2019.

Citeste si:
Suedia confirmă că la gazoductul Nord Stream a avut loc un sabotaj
Suedia confirmă că la...

Românul Ovidiu Haţegan a fost al patrulea oficial la semifinala de miercuri, iar Sebastian Gheorghe, arbitru asistent de rezervă. Finala EURO 2020 se va juca duminică, de la ora 22:00, pe Stadionul Wembley, între Anglia şi Italia, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iulie 2021 - 08 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.