Simona Halep este în pericol pe picaj. Dacă nu va lua startul la Wimbledon, sportiva riscă să iasă din Top 10; în plus, ar merge la Tokyo fără niciun meci oficial disputat.

Simona Halep, serie de riscuri. Ce se întâmplă dacă nu va lua startul la Wimbledon

Românca, fost lider mondial, se află de câteva zile la Londra, unde se pregătește pentru Wimbledon. Rămâne de văzut dacă aceasta va și putea juca la al doilea turneu de Mare Șlem al anului. Aceasta a suferit o accidentare la gamba stângă la începutul lunii mai, la Roma, iar de atunci nu a putut juca. Și-a dorit să se testeze săptămâna aceasta pe iarbă, în Germania, dar, ca măsură de precauție, a renunțat să ia startul.

Luni, în capitala Marii Britanii, debutează turneul de la All England Club, o întrecere cu multe mize pentru Halep. Daca va lua parte, campioana va avea onoarea să deschidă ziua de marți pe Terenul Central. Ea are nevoie de meciuri oficiale pentru a vedea cât de pregătită este să joace la Tokyo pentru o medalie olimpică, acesta fiind obiectivul său principal. Evenimentul sportiv, care debutează pe 24 iulie și se încheie pe 31 iulie, se dispută pe hard.

De menționat este și faptul că românca are de apărat 2.000 de puncte. În cazul în care nu va juca, Halep le va pierde pe toate și e în pericol să iasă din Top 10, după peste șapte ani de prezență. Jucătoarea de tenis a pătruns acolo la finalul lunii ianuarie 2014.

Halep are acum 6.330 de puncte și ocupă poziția trei în ierarhia mondială. La sfârșitul turneului de la Londra, ea va aduna 369 de săptămâni consecutive între primele 10 jucătoare ale lumii, cea mai lungă serie dintre jucătoarele active.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Iunie 2021 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.